Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym przeczyścić silniczek krokowy w moim autku ale za cholere nie moge znaleźć tego ustrojstwa. Szukałem juz wszedzie (rowniez w sieci i na forum :lol: ). Jeśli ktoś z Was dysponuje wiedzą fachową ładnie prosze o w miare szczególowe informacje bo jestem troszke jehowy w tym konkretnym temacie.

Dziękuje i pozdrawiam

kmlp

325 E36

Opublikowano

Nie chce mi się szukać za Ciebie :? ale napewno bylo opisane na forum jak się do niego dostać......

Powiem tylko że znajduje sie pod kolektorem dolotowym i podobno można go wyjąć bez demontowania tegoż kolektora ale trzeba mieć szczupłe rąsie :)

Opublikowano
Muszisz zdjąć kanał powietrzny,który doprowadza powietrze do alternatora i w połowie długości kolektora(po nim) znajduję się krokówka.Aby wyciągnąć wtyczkę musisz nacisnąć taką metalową spinkę ,która jest przy wtyczce.Potem tylko wąż gumowy i gotowe.Acha ,krokówka jest wciśnięta w taką gumową obejme i musisz krokówkę wycisnąć z niej.Generalnie trzeba się nieźle na gimnastykować aby to zrobić.