Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam małe pytanie, znajomy ma bmw 320 z 92r mówi że po dodaniu gazu bardzo wolno się rozpędza, dopiero po przekroczeniu 3tyś obrotów jedzie tak jak powinien. Co to może być? Czy może to być wina przepływomierza? Z góry dzięki za odpowiedż
Opublikowano

jesli masz z vanosem no to ono od ponad 3tys. zaczyna zyc

(a jak masz na ekonomizerze jak dasz w piec, wychyla Ci się na maxa???)

Opublikowano
Nie wiem czy tam jest vanos bo to samochód znajomego, ja go nie widziałem ale mówił że wcześniej było ok., dopiero od jakiegoś czasu tak się zrobiło
Opublikowano

vanos wszedl od 09.1992

zobacz czy sie zamyka ekonomizer tak jak pisalem wczesniej , bo jak sie nie przymyka to przeplywka mogla poleciec

(szkoda ze nie wiedzialem wczesniej bo bylem w ostrowcu i moglem oblookac ) :?

Opublikowano
Słuchaj kolego cn_igi tak poza tematem, mam pytanko słyszałem że tam u was w Radomiu jest gdzieś ze 2 komisy gdzie mają spory wybór felg aluminiowych bo chciałem coś poszukac w jakiejś dobrej cenie i mógłbym zajechać kiedyś bo u mnie to lipa straszna. Wiesz może na jakiej ulicy one się znajdują, jak byś mógł to daj znać. Pozdrawwiam!
Opublikowano

na Józefowie tam jak naprawiają felgi jest spory wybór aluminków

to tak mi na szybkiego wpadło , jak sobie coś przypomne jeszcze jakieś to podesle na priva

Opublikowano

Warto wspomnieć o Buchaczu. Nie jest może najtańszy ale ma tylko felgi i części do BMW. Warto zajrzeć i ponegocjować.

www.bma3.pl

Jak nie zmienił numeru to 601-228-334.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
No właśnie zapytam o więcej szczegułów w tym samochodzie i jak coś to dam znać. I jeszcze jedna sprawa czy można tak sprawdzić przepływomierz żeby np. przełorzyć na chwile z mojego samochodu i zobaczyć jak to u niego będzie chodzić, czy problem zniknie
Opublikowano

mozesz

ale tak jak mowie przepływke najłatwiej sprawdzic wciskając np. na 3 biegu gaz do dechy , jak się nie wychyli ekonomizer do konca tylko zawiesi się gdzies wczesniej to przepływka poleciała

Opublikowano
A co to jest ekonomizer ?
Jesli nie masz nic konkretnego do napisania nie pisz nic ! Nie znam sie na mechanice ale che sie poznac :). Prosze o wyrozumialosc.
Opublikowano
A co to jest ekonomizer ?

oj ziemniak :mrgreen: skorzystaj z opcji szukaj albo www.google.pl :P

a najpierw przeczytaj instrukcje obslugi i nie zadawaj wiecej takich pytań :lol:

pozdrawiam cie baaaardzo serdecznie :lol: :lol:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!