Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie mam problem z otwarciem maski. Linka jest napewno cala, bo wystarczy jak ktos trzyma ta "wajche" wewnatrz sluzaca do otwierania maski, a druga osoba wtedy juz bez problemu otworzy maske . Ale to wymaga interwencji dwoch osob bo inaczej sie nie otworzy, macie jakies pomysly bo drobnostka a wkurza.
Opublikowano
Na masce sa takie dwa bolce. One są przykręcone do maski śrubkami- służą właśnie do regulacji...Tylko uwaga- jak przykręcisz za dużo nie otworzysz już maski- nawet z pomoca drugiej osoby. Wiem bo sam tak wtopiłem:) W Twoim przypdaku tzreba trochę poluzować:)
Opublikowano
... W Twoim przypdaku tzreba trochę poluzować:)

Nie tyle poluzować, bo owe bolce są regulowane. Należy tak ustawić bolce, aby się zatrzasnęły przy spuszczeniu klapy, i jednocześnie nie pozwoliły na jej swobodne otwarcie podczas jazdy.

Także poluzuj bolce, wyreguluj- ale potem je przykręć - bo przecież nie chcesz ich pogubić razem z maską

:nienie: :nienie: :nienie:

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
A gdzie dokladnie sa te bolce? apropo od jakiegos czasu zauwazylem ze linia maski wystaje mi poza blotnik wyglada jakby maska nie byla do konca zamknieta, czy to moze miec zwiazek z tymi Bolcami??

Jak otworzysz maskę to na masce na brzegu masz dwa bolce ze spręzynami.

Jesli maska Ci wystaje poza błotnik to masz regulacje za pomocą gumowych dystansów umieszczonych po bokach przedniego pasa.