Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio okazało się, że mam do wymiany gumowe osłony na półosiach, były porwane jakby poprzedni właściciel wjechał na drut kolczasty lub pociął je złośliwie. Wymieniłem je na nowe, ale: okazuje się, że gdy wysiadam z samochodu po dłuższej jeździe czuje swąd palonej gumy. Obawiam się, że ten nieprzyjemny zapach dochodzi właśnie z tych nowych osłon (chyba to się nazywa fachowo manżety).

Zaraz okaże się, że znowu mam do wymiany te osłony.

Co może być tego przyczyną? Jedyne, co mi przychodzi do głowy to nieustawiona zbieżność lub zły kąt nachylenia tylnych kół? Może poduszki pod tylnym mostem do wymiany(o ile takowe są)? Czy tylko? Czy ktoś miał podobny problem? Liczę na wasze sugestie.

pozdrawiam

marciano

Opublikowano

Witam, odświerzam temat może ktoś nie dojrzał ;)

Jednak zależy mi na jakichkolwiek sugestiach co to może być.

pozdrawiam

marciano

Opublikowano
Wejdz na kanał i sprawdz czy gumy nie są poobcierane na bokach, może być tak że są inne niz oryginały np. mają więcej "harmonijek" i jeśli zaczyna pracowac pod kątem to zaczyna o siebie ocierać, być może wtedy zaczyna być je czuć, nie wiem czy jasno sie wyraziłem, ale jeśli ten zapach to ma być przyczyna tych manżet to ja inaczej tego nie widzę

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Praca pod kątem to normalna sprawa czy oznacza to, że jednak coś jest nie tak? Wydaje mi się, że ok, bo samochód cały czas pracuje góra dół więc zmienia się kąt pochylenia koła. Przyszło mi teraz do głowy, ze może mam zużyte amorki lub sprężyny, może sportowe albo podcięte, przez co mógł się zmienić kąt nachylenia?

Nie wiem? czekam na wasz dalsze propozycje.

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

A jakie te gumy kupiłeś - może zamienniki - jak tak to zmień na orgyginały. Często tak jest że zamienniki jednak nie są tej jakości co trza.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska