Skocz do zawartości

HOT-FILM AIR MASS METER - ile kosztuje??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś przez przypadek w elemencie nr 1,( http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BJ51&mospid=47420&btnr=13_0381&hg=13&fg=15 ) w środku ułamałem pędzelkiem 1/3 białej płytki :duh: , podejrzewam ze to jakiś sensor. W rezultacie gdy podłącze wtyczke do tego czujnika to falują mi strasznie obroty (pomiędzy 0-1000obr.). Gdy odpale ją z odłączoną wtyczką obroty stabilizują sie na 650obr.)

Chciał bym się dowiedzieć czy muszę wymienić cały element czy tylko tę płytke i ile będzie mnie kosztować ta naprawa?

Opublikowano
gratuluje wlasnie zepsules przeplywke urwales kawalek elementu nikt tego nie naprawia nowa 1500 zl a urzywka kto to wie co za licho . TO jusz ktoras osoba bawiaca sie pedzelkiem Po co ???
Opublikowano
uwazaj bo ludzie oszukuja wysylaja bez obudowy tylko srodki gdzie nie ma numerow i mowia abys sobie przekrecil a one czesto sa od innych modeli wtyczki pasuja ale tylko to sie zgadza . i kicha Jest Takie MALOPOLSKIE CENTR ELEKTRONI . ZWYKLI ZLODZIEJE < musisz miec prawpodobnie boscha i to o tych numerach fabrycznych inny nie pasuje !!!! auto 325 e36 rocz OD 92 do 95 . na vanosie . ?
Opublikowano
ok dzieki za informacje, mam jeszcze jedno pytanie, chwilowo nie mam 400zł na "nowy" przepływomierz, czy jeżdżenie z odłączonym przepływomierzem ma jakieś skutki uboczne? (np. zwiekszone spalanie?) Narazie zauważyłem ze ma o wiele mniej mocy :| , pozdrawiam
Opublikowano
czy jeżdżenie z odłączonym przepływomierzem ma jakieś skutki uboczne? (np. zwiekszone spalanie?)

ja bym za dużo nie jeździł :nienie:

Opublikowano
odlacz aku a potem podlacz z przepywka moze bedzie ok i jakos pojezdzisz . jak nie to odlacz i nie przejmuj sie on ma srednia mase zapisana w kapie a przeplywka to korekty . wiec nic sie nie stanie .
Opublikowano

to super, wielkie dzięki, juz odkładam na nowy :D

A jak wcześniej troche falowały mi obroty i wogule miałem z nimi dziwne akcje a teraz jak przepustnica odłaczona to nie faluje za bardzo wiec i tak chyba była do wymiany.

Opublikowano
raczej nie . jak jestes na boschu to moze byc takie zafalowania ja nie trawie tego systemu . osobiscie uwarzam ze Simens jest nie porownywalny . zadnych klopotow .