Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Chce kupic BMW,mam do przeznaczenia na to okolo 25 tys.Zastanawiam sie jaki model wybrac,czy E36 czy lepiej E39?Samochod sluzy mi do jazdy po miescie i w trasie tak 50/50.Interesuja mnie silniki benzynowe,a w szczegolnosci wersje 323 lub 523.Ktory z tych modeli lepiej wybrac,chodzi mi glownie o to ktory jest bardziej niezawodny i tanszy w eksploatacji?Interesuje mnie tez czy jest duza roznica w komforcie jazdy miedzy nimi?I jakie te modele maja typowe usterki?

Pozdrawiam

Bartek

Opublikowano

eee.... za 25tys.zl to kupisz E-39 523i

(wiem bo sprzedalem taką , własnie na tym forum , a auto było serwisowane w BMW :8) )

ale wracając do tematu ;

523i vs 323i

E-39 523i osiągi słabsze , wieksze spalanie , drozsze częsci , ale komfortem bije na łeb E-36

z tym ze za cenę 25tys.zl to E-36 będzie perełką

Opublikowano

Tanszy w eksploatacji bedzie, jak sie latwo domyslic, E36. Przynajmniej srednio, bo rzeczywiste koszty eksploatacji zaleza od konkretnego egzemplarza. Tak naprawde, E36 i E39 to mocno nieporownywalne samochody, z dwoch roznych segmentow.

Zdecydowanie latwiej bedzie za 25 tys PLN (i mniej) kupic zadbane E36, niz E39. Po prostu zastanow sie, czy potrzebujesz samochodu klasy sredniej-wyzszej, czy wystarczy Ci samochod 'o numer' mniejszy.

A najlepiej przejedz sie E36 i E39 i sam zdecyduj.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

jak chcesz przeznaczyć 25k to bierz e39 i sie nawet nie zastanawiaj :nienie: nie sluchaj tych co mowią ci ze za tyle kupisz extra perełke e36-bo dołożysz troche i bedziesz mogl kupic dwie e36 :norty:

niektórzy na tym forum myślą ze ich 3ki z początku lat 90' są warte 2krotnosc ceny rynkowej :duh:

Sam interesowałem się tą E39: http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=28747 i gdyby nie inny zakup byłaby już moja. Poproś o przesłanie więcej zdjęć. Cena zapewne do małej negocjacji.

bardzo zachęcająca bunia :roll2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Osobiście za 25k w życiu nie kupiłbym e36... Za te pieniądze można kupić E39. Nie ograniczaj się tylko do silnika M52b25, bo M52b20 też pozwala wygodnie podróżować w obu tych autach.

Jeśli chcesz kupić E36, to szukaj auta za około 18k,a za resztę będziesz mógł autko doinwestować,bo zawsze coś się znajdzie. A tu zimówek nie ma,albo letnie na 1 sezon zostały. Auto trzeba ubezpieczyć i zabezpieczyć.

Na samą wymianę filtrów, oleju i świec po kupnie musisz przeznaczyć około 600zł. Do tego dodaj wymianę klocków i tarcz i mamy 1200 za same części...

Wiadomo,że E39 będzie paliło więcej i będzie w utrzymaniu droższe,ale to auto klasy wyższej,oferuje ekstra komfort.

Sam musisz wybrać i zdecydować na czym Ci zależy... Pamiętaj tylko,że zakup auta to nie tylko cena z ogłoszenia, to bardzo wiele "drobnych" wydatków...

Pozdrawiam serdecznie

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Dzieki wszystkim za odpowiedzi,troche mi to rozjasnilo sytuacje.Chyba jednak bede szedl w strone E39.Mam w zwiazku z tym am mpytanie odnosnie zawieszenia.Jakie sa koszty wymiany wszystkich silentblockow i wahaczy z przodu,jak rowniez z tylu.Interesuja mnie ceny czesci bez robocizny.Probowalem przejrzec rozne strony z czesciami ale jest tam tyle roznych silentblockow i wahaczy ze trudno sie polapac.Jakbyscie tak jeszce napisali ile dokladnie jest wahaczy zarowno z przodu jak i z tylu to bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam