Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem.

Prawdopodobnie padł mi immobilajzer w moim pięknym BMW E36 (rocznik 1995). Czy ktoś jest mi w stanie pomóc ? Doradzić jakiegoś experta w okolicach Krakowa ?? Co mam z tym fantem zrobić ??

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego, skołuj kompa do Twojego silnika bez immobilisera i wyłącz moduł wykonawczy na rozruszniku i powinno działać.

Ewentualnie zostaje Ci ASO, ale w moim przypadku chcieli wymienić EWS za prawie 700 pln.

Pozdrawiam, Jawor

Opublikowano

Hmm jesli nadal chesz miec immobilizer to najlepiej kupic uzywany EWS + kluczyk i przelozyc wszystko....

samego EWS z kluczykiem ci nie sprzedadza tylko jest w kompecie ze stacyjka cala (chyba ze ktos ma popsuta)

Koszt uzywanej stacyjki z EWS + kluczyk = 300 PLN

ja kupilem tutaj www.goliat.xx.pl

Opublikowano
jak ja kupowalem koles pytal sie jaki mam kolor wtyczki stacyjki i EWS-a przyslal mi taki sam wpialem i zadzialalo. Jeszcze musialem w kluczyk wlozyc taki prostokącik malutki
Opublikowano
Kolego, skołuj kompa do Twojego silnika bez immobilisera i wyłącz moduł wykonawczy na rozruszniku i powinno działać.

Ewentualnie zostaje Ci ASO, ale w moim przypadku chcieli wymienić EWS za prawie 700 pln.

Pozdrawiam, Jawor

Co to znaczy moduł wykonawczy - jestem laikiem w tej kwestii ;)

Dalsze pomysły mile widziane :P

A może jakiś warsztat w Krakowie co może coś takiego wykonać ??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiązany. Immobilajzer był padnięty i został wycięty i teraz autko pali bez problemowo. Jednak Gładysek w Krakowie zna się na sprawie ;)
Opublikowano
W Tychach koło Katowic w tesco jest facet co dorabia klucze za czip bieże około 50-60zł plus odczytanie kodu ze starego