Skocz do zawartości

Compact - kontrolka tylnej zarowki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jako, ze jutro wybieram sie po autko, mam jedno pytanko. Na desce pali sie kontrolka, ze zarowka tylnia jest przepalona, chociaz swiatla dzialaja idealnie.

Spotkalem sie z czysm podobnym w innym aucie, mianowicie, w lampie byly dwie zarowki na 'stopie', kiedy jedna sie przepalala, druga nadal sie swiecila, a kontrolka mimo wszystko zapalala sie na desce. Czy moglby mi ktos potwierdzic, czy w E46 Compakcie, tez jest taki system?

Z gory dziekuje.

Opublikowano (edytowane)
Hej, jako, ze jutro wybieram sie po autko, mam jedno pytanko. Na desce pali sie kontrolka, ze zarowka tylnia jest przepalona, chociaz swiatla dzialaja idealnie.

Spotkalem sie z czysm podobnym w innym aucie, mianowicie, w lampie byly dwie zarowki na 'stopie', kiedy jedna sie przepalala, druga nadal sie swiecila, a kontrolka mimo wszystko zapalala sie na desce. Czy moglby mi ktos potwierdzic, czy w E46 Compakcie, tez jest taki system?

Z gory dziekuje.

Przepraszam za OT.

Miałem bardzo podobny problem.

Też zapalała się kontrolka, że jest coś nie tak z tylną lampą.

Dodam że żarówki były ok.

Jeden z pinów upalił się i to właśnie było powodem palenia się kontrolki na desce rozdzielczej. :hand:

Edytowane przez RR Radek
Opublikowano

Z gory dziekuje.

Miałem bardzo podobny problem.

Też zapalała się kontrolka, że jest coś nie tak z tylną lampą.

Dodam że żarówki były ok.

Moja rada jest taka.

Wypnij kostkę i zobacz czy któryś z pinów nie jest wypalony.

U mnie tak się zdarzyło.Jeden z pinów upalił się i to właśnie było powodem palenia się kontrolki na desce rozdzielczej. :hand:

nie czytasz tematu :norty:

Opublikowano
w e46 czestym problemem jest przepalajacy sie contakt z masa w tylnych lampach.Sprawdz styki brazowego kabelka masowego.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
jak podświetlenie tablicy z tyłu się przepali to nie wyświetla się na desce informacja o przepalonej żarówce (przynajmniej u mnie).
Opublikowano

To byla tylko zarowka :) Zarowke kupilem na pierwszej stacji benzynowej jaka mijalem w drodze do domu po kupnie auta, zmienilem i wszstko jest ok :)

Dodam tylko, ze wlasciciel spuscil mi £100 z ceny, jak mu powiedzialem, ze bede musial jechac do serwisu itp. :) Facet nie mial pojecia co to bylo, bo lampa sie nadal palila :) :8)

Opublikowano
To byla tylko zarowka :) Zarowke kupilem na pierwszej stacji benzynowej jaka mijalem w drodze do domu po kupnie auta, zmienilem i wszstko jest ok :)

Dodam tylko, ze wlasciciel spuscil mi £100 z ceny, jak mu powiedzialem, ze bede musial jechac do serwisu itp. :) Facet nie mial pojecia co to bylo, bo lampa sie nadal palila :) :8)

:cool2: :cool2: :cool2: