Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

podczas stłuczki wystrzelila mi poduszka i napinacz pasa - wszystko powymienialem a kontrolka dalej sie swiecei - co dalej musze z tym zrobic??

Opublikowano

Podjechać na komp niech wykasują błąd (jeżeli faktycznie wszystko masz wymienione)

Nie wiem jak w BMW, ale w Oplu trzeba też wymienić/wgrać nowe "oprogramowanie" do modułu poduszek...

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Podjechać na komp niech wykasują błąd (jeżeli faktycznie wszystko masz wymienione)

Nie wiem jak w BMW, ale w Oplu trzeba też wymienić/wgrać nowe "oprogramowanie" do modułu poduszek...

a co moze byc czego nie wymienilem - wymienilem poduszke i napinacz powinieniem cos jeszcze??

Opublikowano

a co moze byc czego nie wymienilem - wymienilem poduszke i napinacz powinieniem cos jeszcze??

W takim razie podepnij pod kompa niech Ci skasują błąd.

Jak kontrolka znów nie zaświeci się na stałe - jest OK.

Jak się zaświci - prawdopodobnie trzeba wgrać nowy soft do modułu poduszek*

*) tu nie mam 100% pewności, proszę uzupełnić wypowiedź

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
hmm sensor takze powinienes wymienic jezeli chcesz dalej jezdzic tym autem, byly przypadki ze ludzie wychodzili z auta przychodzili a tu poduszka wystrzelona... w trakcie jazdy takze moze samoczynnie sie odpalic..
Opublikowano
hmm sensor takze powinienes wymienic jezeli chcesz dalej jezdzic tym autem, byly przypadki ze ludzie wychodzili z auta przychodzili a tu poduszka wystrzelona... w trakcie jazdy takze moze samoczynnie sie odpalic..

ale w aso powiedzieli mi wlasnie zebym przyjechal i cos tam skasuja cos przeprogramuja i ma byc ok z tym sesnorem jesli samo sie nie wygasi - wiec chyba takiego ryzyka nie ma?