Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszedł wczoraj mróz -9 i trzyma do dzisiaj. Przejechalem kawalek samochodem zgasilem, podjechalem pod dom i patrze :?: a tyl cos nisko siedzi. Nigdy tak nie siedział, nawet nie wiedzialem ze mam niwo, Odpaliłem autko zrobiłem pare rundek podjechalem [pod dom i stoi tyl prawidłowo, czy to przyczyna mrozu, czy gaz jest zbyt gesty i słabo pompuje pytam poniewaz w e30 mialem nivo na plyn a we39 w ksiazce jest napisane ze jest na gaz? I od razu drugie pytanko jaki dolać płyn do wspomagania?

Dzięki za pomoc :roll2:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano

Znana przypadłość Nivo, zamarzają czujniki i tyle.

A płyn to ATF tak jaj na zakrętce jest napisane, było na forum!

Opublikowano
OK Bo juz sie bałem że cos padło. A ztym ATF to tez róznie bo jedni napisali ze BMW zaleca dextronII , inni dextronIII. :roll:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano
Przyszedł wczoraj mróz -9 i trzyma do dzisiaj. Przejechalem kawalek samochodem zgasilem, podjechalem pod dom i patrze :?: a tyl cos nisko siedzi. Nigdy tak nie siedział, nawet nie wiedzialem ze mam niwo, Odpaliłem autko zrobiłem pare rundek podjechalem [pod dom i stoi tyl prawidłowo, czy to przyczyna mrozu, czy gaz jest zbyt gesty i słabo pompuje pytam poniewaz w e30 mialem nivo na plyn a we39 w ksiazce jest napisane ze jest na gaz? I od razu drugie pytanko jaki dolać płyn do wspomagania?

Dzięki za pomoc :roll2:

też tak mam jak sa mrozy-chyba faktycznie jakiś czujnik zamarza- jest to mega wkurzające

Opublikowano

nivo w e39 jest na sprezone powietrze

u mnie mimo ujemnych temperatur nie ma takich objawow, mam nowe poduszki ale czujnikow nie ruszalem - jedynie co to bylem na komputerze po wymianie aby wprowadzic wlasciwa wysokosc auta bo mam zawieszenie od m-technik i jest nizej:)

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269