Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

prosze was o pomoc, gdy auto jest na luzie i puszczam sprzeglo to slysze jakis terkotanie - stukot z dolu auta (jakos od skrzyni biegów) , wciskam sprzeglo to jest cicho

gdy sie stoi obok auta to slychac silnik i te terkotanie, jakby jakis luz

sprzeglo wymienilem na nowe, bo wczesniej ten odglos tez bylo slychac, po wymianie jakis czas bylo cicho ale teraz jest tak samo

nie wiem co to jest :? czy przejmowac sie tym :( naprawde nie mam pojecia

prosze kogos o pomoc, czy ktos wie co to jest?

Opublikowano
To trudno stwierdzić jednoznacznie ale może to być łożysko oporowe na sprzęgle może to być tarcza sprzęgła walnięta albo docisk sprzęgła.A mogło coś w skrzyni paść.Ale podejrzewam że raczej coś ze sprzęgłem skoro na wyłączonym milknie terkotanie a nowe nie oznacza że dobre
BMW M-Power
Opublikowano

tzn. sprzeglo bylo wymienione cale, SACHS , kosztowalo w sklepie ponad 500zł wiec musi byc dobre

ja wlasnie podejzewalem ze jest to lozysko oporowe( taki maly element ,ciezko mi opisac ta czesc bo nie jestem fachowcem) dlatego kupilem kompletne sprzeglo i w ten sposob chcialem sie pozbyc obaw ze to sprzeglo

szkoda aby cos sie rozlecialo :( troche kasy juz wlozylem w to auto :modlitwa:

Opublikowano
w sklad tego sprzegla wchodzily 3elementy tak jak to widac na zdjeciu w tym ogloszeniuhttp://moto.allegro.pl/item312694969_sprzeglo_sachs_do_bmw_e30_e36_e34_f_vat_wroclaw.html