Skocz do zawartości

Jak wymienic stacyjke - Pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :( otoz moj problem polega na tym iz gaszac auto juz go nie odpalilem cos popsulo sie w stacyjce ze kluczyk prawie ze luzo w niej chodzil tylko wlaczala sie "jedynka - czyli radio komputerek kilometry itp" na dodatek nie moglem holowac bo zablokowala sie kierownica na amen

wiec musialem popsuc stacyjke tzn wybebeszylem wkladke (na sile mlotek i srubokret) no krecac w srodku takim kolkiem z rowkiem w srodku co przekreca wkladka udalo mi sie zdjac blokade i wlaczyc zaplon no ale rozrusznika juz nie dalo rady uruchomic no to zapalilem na hol i dojechalem do domu

ale teraz czeka mnie wymiana stacyjki i nie wiem jak sie do tego zabrac od czego zaczac i w ogole jak mam to zrobic - widzialem od gory dwie sruby i to sa chyba dokrecane i urywane bo wygladaja jak lebek od stozkowego nita :?:

jak sobie z tym poradzic wszelka pomoc i wskazowki mile widziane (z gory mowie ze odpada SERWIS i drodzy mechanicy bo brak kapuchy moze w warunkach domowych zrobie mam dobrze wyposazony warsztat ale nie wiem jak sie za to zabrac)

Pozdrawiam i prosze o wskazowki

Opublikowano
w stacyjce jest taka mala szczelinka w nia wklada sie drucik jak od spinacz i przekreca sie kluczyk w pierwsze poorzenie i wtedy wyciaga sie stacyjke (sam wklad ) proste . opis zgrupsza