Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem leci mi olej pod obudowa filtra oleju w miejscu gdzie sie łaczy z blokiem silnika i nie wiem gdzie mozna dostac taka uszczelke silnik 2.0 24v Vanos. Jesli chodzi o wymiane tej uszczelki czy macie jakies rady zeby temat nie powrócil szybko po wymianie.

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aha, dokładam się do pomysłu: ASO... lub jakiś zaufany sklep z częściami, może akurat dostępne są jakieś zamienniki.
Kai
Opublikowano

Zgadza się w ASO. Cena tego akurat tam nie jest wysoka, bo kupowałem

(5,70 zł). Kup jeszcze oring ( ok 7 zł). Uszczelke posmaruj silikonem ( ja miałem taki zielony).

Opublikowano
Albo kup w perwszym lepszym motoryzacyjnym filtr oleju np. mann to będziesz mial komplet uszczelek które sobie wymienisz a filtr poczeka w garażu na wymianę oleju.
Opublikowano
Potwierdzam koszt zakupu uszczelki w sklepie na Ul. NARBUTA w Warszawie to 6 zlotych.Jesli nie chcesz wydawac takiej kwoty :lol: to pozostaje ci wykonanie takowej uszczelki z kregielitu samodzielnie :cry2:
NIE MA JAK 192 KM