Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podczas ruszania mam takie charakterystyczne trzeszczenie jak to zlikwidować. BMW e39 530d 1999r

to troszke za mało żeby coś ocenić i pomódz. Więcej szczegółów. Bo to zabrzmiało mniej więcej tak : popsuło się imadło jak naprawić??? Bez urazy. Napisz coś wiecej skąd to dochodzi co i jak. Pozdrawiam

Opublikowano
jest to automat,jak przejade pare kilometrów to przy nastepnym ruszeniu juz jest wszysyko ok. Czasami dzieje sie tak przy skreceniu kierownicą jak ruszam do przodu
Opublikowano
Myśle ze to poprostu naprężenie hamowni (przecież podczas włączenia D lub R trzymasz hamulec) Auto zaczyna ciągnąć ale hamulce trzymają i jest trzask. Też mam automat i też to występuje. Nie rozumiem tylko czemu przy skręcaniu???? Hmmm...
Opublikowano
masz racje ja zle napisalem jak ruszam i wtedy skrecam i dlatego jest trzeszczenie.Praktycznie odbywa sie to e jednym czasie
Opublikowano
jak przełanczasz bieg na R to masz takie lekkie bujniecie samochodem(minimalne) Pierwszy raz mam automat i jestem nowicjuszem
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Należy sprawdzić górne łożyska amortyzatorów

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
jeśli chodzi o lekkie bujnięcie to bym się nie zamartwiał. Też mam automat i tez coś takiego występuje. O ile nie jest to powiazane z jakimś mocnym stukiem czy też silnym tarpnięciem to bym nie brał do głowy. możesz mieć jakiś minimalny luz np na wale napędowym lub na łączniku gumowym wału ze skrzynią albo coś nie tak z podporą oraz jakieś luzy minimalne na półosiach i przegubach i dlatego jest leekie szarpnięcie. Jak widzisz powoduw mnustwo. A no i zajmij sie olejem w skrzyni. Radzę dokonać wymiany. Przedłużysz żywotność swojego automatu.