Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam pytanie czy można włożyć do e36 1.8is silnik 2.5tds? I czy dużo z tym bedzie zabawy? A może poprostu kupić nowe autko?

BMW i jest zabawa
Opublikowano

Pewnie że zmiana auta na nowe - ze swapem szczególnie benzyna >> diesel - będzie dużo zabawy - i na bank nieopłacalne.

no troszku szkoda twojego wyposażenia (jeżeli masz oryginał is jeszcze) ale zawsze można dokupić, tych gratów jest pełno na allegro

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

zalezy z którego roku masz ... jesli tak 97 -98 ... to mozna by się pokusić ..jesli auto jest w igła stanie z wyposazeniem dobrym itp...

W innym wypadku lepiej sprzedać...

musisz napsiac ..jaki rok wyposazenie tip... i jakeigo tdsa chcesz... bo nikt Ci nie doradzi ile musisz ksy dołozyc..nie wiedzac ile wart jest Twój

Co do Tds'a w coupe jedyne w polsce to nie tak :roll2:

widziałem już ze trzy na allegro kupe w tds... nie pamietam tylko czy 1.8 czy 2,5 ... tak czy ianczej były coupe w TDS... ( jedną moze i ktos by przerobił... ale dwie trzy sztuki to juz raczej wychodziły)

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
zalezy z którego roku masz ... jesli tak 97 -98 ... to mozna by się pokusić ..jesli auto jest w igła stanie z wyposazeniem dobrym itp...

W innym wypadku lepiej sprzedać...

musisz napsiac ..jaki rok wyposazenie tip... i jakeigo tdsa chcesz... bo nikt Ci nie doradzi ile musisz ksy dołozyc..nie wiedzac ile wart jest Twój

Co do Tds'a w coupe jedyne w polsce to nie tak :roll2:

widziałem już ze trzy na allegro kupe w tds... nie pamietam tylko czy 1.8 czy 2,5 ... tak czy ianczej były coupe w TDS... ( jedną moze i ktos by przerobił... ale dwie trzy sztuki to juz raczej wychodziły)

o 98r to ja dopiero mysle kupić... za jakis czas:) w tej chwili mam z 93r mam duzo przejechane (253 tys) i dlatego mysle o wymianie silnika lub wogole auta. Chciał bym kupic 2.5tds 143KM a własnie wiecie coś na temat tego motoru warty uwagi czy nie za bardzo???

BMW i jest zabawa
Opublikowano

Kolego, na temat tego motoru to są dziesiątki tysięcy postów.

Motor jak każdy, kupisz trupa, będziesz płakał i płacił, kupisz igłę będziesz zadowolony.

Swpa diesel benzyna będzie ciężki.

Silnik, wiązki, komputer, licznik, pewnie kompletny bak z przewodami i pompą, skrzynia.

Na upartego można by zostawić stary dyfer, nie wiem jak z hamulcami.

Jak masz możliwośc i rzeźbić to samemu lub u dobrego znajomego to przekalkuluj, zawsze pare gratów sprzedasz i troche kasy wróci.

A jak masz słabą budę i jeszcze przy niej coś trzeba robić to sobie lepiej odpuść, szkoda czasu i kasy. Zmień auto, lepiej na tym wyjdziesz.