Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cieknie mi plyn od chlodnicy po wlaczeniu ogrzewania wie moze ktos co to moze byc za przyczyna i gdzie jej szukac ??

Bmw e39 530d

Dzieki bardzo i pozdrawiam

Bmw e39 530d 215KM i 490nM

0-509-212-167

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A gdzie widać ten wyciek?
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Wiecie cieknie gdzies blisko bagnetu od ojeju znaczy gdzies w okolicy przegrody dzielacej komore silnika od kabiny ?? :>

0-509-212-167

Opublikowano
No cóż wiec trzeba starannie powycierać wszystkie łączenia przewodów wodnych (opaski) i popatrzeć podczas pracującego silnika gdzie sie sączy. Prawdopodobnie któraś z opasek jest nie dociśnięta i popuszcza płyn. Posprawdzaj wszystkie ewentualnie dociśnij lub zmień. Tam gdzie ci przecieka idą węże do nagrzewnicy wiec moze to z któregoś z nich? Przyjżyj się im. Metoda palcowa i obserwacyjna. Jak przecieka to będzie wisiała kropla cieczy. pozdrawiam
Opublikowano

Dzieki za pomoc postaram sie za to zabrac tak jak mowicie tylko w tej chwili bedzie mi ciezko niestety maly wypadek ale jak tylko jeszcze cos znajde to bede pisal

Pozdrawiam

0-509-212-167

Opublikowano
nie wiem jak w 3.0D ale w TDS na lewej podłużnicy (strona kierowcy) masz zaworki i dodatkową pompę obiegu cieczy. Tam może ci gdzieś leci zaglądnij. Powodzenia i pozdrowionka
Opublikowano
Dzieki bede sprawdzal tylko teraz oganicza sie to tylko do teori na razie mam gips i jestem uziemiony ale czym wiecej bede wiedzial tym lepiej takze dzieki za pomoc

0-509-212-167