Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czy mógłbym się przy okazji zapytać FALCONE Jaki masz interfejs i jakiego carsoftu używasz?

Mam chęć kupić sobie interfejs ale naprawdę ciężko się zdecydować.

Przeczytałem o tym już chyba wszystko na forum ale im więcej opinii tym więcej wątpliwości. :mad2:

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Kupiłem carsoft 6,5. W sumie kilka razy już go używałem, więc koszty już mi się zwróciły, biorąc pod uwagę to co bym zaplacił w warsztacie.

A wracając do tematu, to nikt nie słyszał o tym czujniku / błędzie.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

a ja w szukajce (wpisałem ang.nazwę) znalazłem m.in. pełną nazwę i takie wyjaśnienie:

3. Single diagnosis LCM / CCM - 40 Thermical Oil Level Sensor

Trzeci-znalazłem na angielskojęzycznym forum-że twoje auto nie ma zwykłego termostatu,tylko jest on wspomagany grzałką i to jest jej błąd(tak wyczytałem)

Było tam kilka tematów, ale reszty już nie czytałem.

PawełH
Opublikowano
Kupiłem carsoft 6,5. W sumie kilka razy już go używałem, więc koszty już mi się zwróciły, biorąc pod uwagę to co bym zaplacił w warsztacie.

A wracając do tematu, to nikt nie słyszał o tym czujniku / błędzie.

A ile zapłaciłeś jeśli wolno wiedzieć? Bez problemu łączy sie z kompem auta? Jest dość rozbudowany? Można nim pocudować w aucie?

Opublikowano

PawełH - dzięki, już mam jakiś punkt zaczepienia, bo ten błąd nijak mi pasował do czegokolwiek.

Danek24 - zwykły interfejs z allegro za 275zł, oczywiście program musisz sobie ściągnąć i zarzucić witaminkę ;-). Cudować nie można, ale posprawdzać większość podstawowych rzeczy, jak również pokasować błędy da radę. Większość warsztatów na tym jedzie, a jak coś specjalistycznego, to i tak trzeba jechać do serwisu.

Może ktoś walczył z tą grzałką i wie w czym rzecz?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d