Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki problem,gdy chce ustawić lusterko od strony kierowcy,przesuwam dzoistik i słyszę tylko na początku klik, jakby jakieś styki się zwierały pózniej cisza lusterko nie działa,przełącze na prawe i jest ok tylko lewe takie ma naleciałości,co ciekawsze powiem że mam ten problem już w drugiej bmw i to te same lusterko :cry2: tylko że w tamtej samo mijało,

Może ktoś z was miał lub ma coś podobnego?co robić jak to naprawić?

Opublikowano
załóżcie sobie dobrze wkłady i poruszajcie troche szkłem w góre i dół!powinno pomóc!:)poprostu się silniczki zawiesiły:)mają coś w rodzaju sprzegła które wyłancza je przy maksymalnym wychyleniu w każda strone żeby nie pourywać zaczepów!
(OO( )( )OO)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mialem to samo. Rozebralem lusterko w drobny mak. Przemiezylem kable i wszystkie byly ok. Zlozylem do kupy i od prawie roku chodzi jak lala :)
Opublikowano

Być może że się zawiesiły,ale dlaczego?tak po prostu?jak już wspomniałem mam ten sam problem już w drugiej bmw,na do datek z tej samej strony :roll: może te lusterka to taka wada e36?

kolega wspomniał że trzeba wkłady dobrze włożyć ale ja ich nigdy nie wyciągałem,no chyba że ktoś na parkingu próbował :mad2:

Opublikowano
saku82pl wkłady lusterek najlepiej wyjąśc w taki sposób:ustawiasz joystikiem lusterko całkiem do góry, potem delikatnie podwarzasz palcami szkło od dołu i ciągniesz do siebie!trochszke siły i wychodzi bez ułamanych zatrzasków:)jeśli chcesz to robić teraz i na dworze to radze podgrzać troche całe lusterko (np suszarka do włosów) bo wiadomo że plastik lubi pekać w niskich temperaturach:)co do rozebrania tego lusterka to napewno pomoże ale po co się tyle męczyć?wystarczy pare razy poruszać wkładem aż zacznie strzelać (spokojnie to tylko mocowanie bedzie strzelało a nie zatrzaski)można też spróbować trzymac joystik np w dół i pchać wkład lusterka też w dół dopóki się nie ruszy!pomaga na 100% bo już nie raz takie coś miałem przy różnych autach!no chyba że naprawde cos się spsuło jak np przekaźnik albo okablowanie, ale jeśli nie ma śladów ani powodów sądzić że kable sa przerwane to ten sposób napewno pomoże:)powodzenia!!!
(OO( )( )OO)