Skocz do zawartości

Gdzie pod maska jest plus od akumulatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukalem ale nie znalazlem.

Odnosnie plusa pod maska.

Wiem ze w innych markach takie wystepuja i nie trzeba demontowac tylnej kanapy aby podlaczyc przewody z innego auta zeby np. ruszyc jak padnie akumulator.

Pozdrawiam.

PS. Chyba ze w tym modelu z tego roku nie wystepowaly jeszcze.

E32 730 rok '91.

E32 730 LPG

KUPIĘ ŁADNE ZADBANE E38 735 LUB 740 rocznik '96;'97. PROSZĘ O KONTAKT NA PW.

Opublikowano
O ile się nie mylę to plus masz pod maską , po stronie kierowcy kilkanascie centymetrów od zaworów ogrzewania w stronę przodu auta, jest a przynajmniej powinien byc zakryty zaślepką na której jest wytłoczony duży czerwony znak + :wink:
Opublikowano

johnny wyjaśnił dokladnie, ja dodam tylko, ze jest to w okolicy skrzyneczki z bezpiecznikami.Tak jest u mnie w 750 i tak bylo w 735.

Pozdrawiam

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano

Każdy porządny właściciel samochodu powinien mieć do niego instrukcje :evil: (poraz kolejny to powtarzam) - tam jest napisane.

Złącze jest przy gnieździe diagnostycznym, przy samej kabinie.

PS A tak przy okazji - wpisz sobie dane samochodu to podpisu, to nie będziesz musiał tego pisać przy każdym pytaniu ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Chyba za długo pisałem posta i koledzy mnie wyprzedzili :cool2:

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Dzieki wielki.

Szukalem ale zupelnie po przeciwnej stronie.

Jeszcze raz dziekuje za pomoc. :wink:

E32 730 LPG

Opublikowano
Każdy porządny właściciel samochodu powinien mieć do niego instrukcje :evil: (poraz kolejny to powtarzam) - tam jest napisane.

Ja trochę OT, ale na temat postu Sebasta. Instrukcję obsługi mam, ale po Włosku :(, gdy odpytuje w ASO o taką samą tylko w naszym rodowitym języku, to zawsze twierdzą, że za tydzień będą mieli :mad2: :)

Także to nie taka prosta sprawa. :jawdrop:

Opublikowano
Jak bedziesz cos wiedzial ze juz jest po polsku do E32 to daj znac na pewno zakupie :D

E32 730 LPG

Opublikowano
Jak bedziesz cos wiedzial ze juz jest po polsku do E32 to daj znac na pewno zakupie :D

Z tego co sie orientuje to akurat do E32 nie bylo polskiej wersji.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
Ja mam instukcje do 5'ek.. Co prawda do modelu 540 ale jest po polsku i poza silnikami 80% jest takie jak u mnie(750 E32). Wyjaśniona cała obsługa i wszystkie rodzaje ogrzewania, skrzyń biegów, komputery pokładowe (wyjaśnione obydwa,ten przy liczniku i przy radju)naprawde wiekszośc sie zgadza.Kosztowala w ASO ok. 54 zł.

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano (edytowane)

Akurat aby znaleźć "+" w komorze silnika, to i w instrukcji po włosku znajdziesz ;) - bo jest to na obrazku ...

Do E32 nie było i nie ma instrukcji po polsku.

Kiedyś udostępniałem instrukcje do E32 po angielsku i do E34 po Polsku i jest o tym na forum, a reszty nie dopowiem ... ;)

Edytowane przez Sebast - BMW Klub Polska

Stronka

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja trochę OT, ale na temat postu Sebasta. Instrukcję obsługi mam, ale po Włosku :(, gdy odpytuje w ASO o taką samą tylko w naszym rodowitym języku, to zawsze twierdzą, że za tydzień będą mieli :mad2: :)

Także to nie taka prosta sprawa. :jawdrop:

Proponuję żebyś zadzownił na Narbutta (646 64 84). Miłe panie które tam pracują potrafią dużo szybciej zorganizować cokolwiek niż ASO...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Zawsze do rozrusznika idzie + dlatego odwrotnie to -Ten gruby przewód od rozrusznika idzie na gniazdo +. A jest schowane pod pokrywką...I to jest to czego szukasz.Weteran. Pozdro.