Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moi Drodzy znow prosze o pomoc.Otóż w mojej 7ce przytarlo lub przypieklo sie lozysko na przegubie,na krzyzaku.Jedna strona chodzi leciutko ale druga dosyc ciezko i troche telepie walem przy przyspieszaniu.Powiedzcie gdzie dostac,dorobic lub zregenerowac taki krzyzak bo nie sprzedaja nowych w BMW,tylko razem z calym walem a to troche droga sprawa,kupilbym tez uzywany caly wał ale troche ciezko dostac do iL.Jesli cos wiecie dajcie namiary najlepiej gdzie kupic sam krzyzak.Pozdrawiam.
Opublikowano
Nic w temacie Panowie...i Panie?Sprawdzilem przed chwila cene calego wału.530 euro...jesli nic sie nie wykombinuje kupie nowy wał....Troche to dziwne,ze nie mozna w serwisie kupic samego krzyzaka...nie wydaje sie wam?
Opublikowano

530 euro to troche sporo,,

Domyślam się że ten krzyżak masz wyjęty skoro wiesz że ciężko chodzi

Jak nie ma luzów to spróbój go jakoś nasmarować,,

Możesz np zalać go olejem do ASB i zostawić tak na noc,, nie wiem jakie tam jest dojście ale można też spróbować użyć szczykawki z igłą i wd40 z środku :D

Ostateczne mam rozbitego longa do kasacji ale rozbierać mi się tego nie chce chociaż i tak w końcu mnie to czeka :?

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Możesz np zalać go olejem do ASB i zostawić tak na noc,, nie wiem jakie tam jest dojście ale można też spróbować użyć szczykawki z igłą i wd40 z środku :D

Ostateczne mam rozbitego longa do kasacji ale rozbierać mi się tego nie chce chociaż i tak w końcu mnie to czeka :?

Dzieki za rade ale juz mialem wał na wierzchu i robilem te zabiegi...pomogło na 3 tys km i znow zaczał sie telepac.Krzyzak nie ma luzu tylko ciezko chodzi ta jedna oska...zapiekl sie raz i juz tak na prawde nic go nie wskrzesi.Ty jak sie domyslam masz wał od 750iL,niestety to nie takie proste,moja ma wal o dlugosci 1560 mm a w 750 jest dluzszy...inny typ skrzyni,moja skrzynie jest dluzsza.Jesli nie dostane krzyzaka to albo uzywany wał albo nowka...innych wyjsc nie widze.
Opublikowano

Dzieki za rade ale juz mialem wał na wierzchu i robilem te zabiegi...pomogło na 3 tys km i znow zaczał sie telepac.Krzyzak nie ma luzu tylko ciezko chodzi ta jedna oska...zapiekl sie raz i juz tak na prawde nic go nie wskrzesi.Ty jak sie domyslam masz wał od 750iL,niestety to nie takie proste,moja ma wal o dlugosci 1560 mm a w 750 jest dluzszy...inny typ skrzyni,moja skrzynie jest dluzsza.Jesli nie dostane krzyzaka to albo uzywany wał albo nowka...innych wyjsc nie widze.

A telepie Ci przy prędkościach określonych czy zawsze? Rozumiem że rzuca całym autem? Moim zdaniem nic tylko rozebrać do nafty na całą noc, na drugą noc do oleju silnikowego a potem trochę ruszać w oleju z godzinę i musi smar wejść.

Pozdrawiam

Opublikowano
telepie przy przyspieszaniu i tak przy predkosci miedzy 110 a 120.Jest to na 100 procent wina krzyzaka bo wyciagalem wal przesmarowalem to wszystko WD40 i olejem,rozruszalem i na jakis czas ustapilo ale problem powrocil.jesli bym zrobil tak jak piszesz i wlozyl to na cala noc do oleju pewnie by pomoglo na dluzej ale nie mam teraz ani warunkow na takie zabiegi ani wlasciwie czasu.Bede w PL dopiero w wakacje i musze cos pomyslec.Tutaj jezdzi sie predkosciami do 100 km/h wiec nie jest to az tak uciazliwe.Ale bede musial cos z tym zrobic.Moze faktycznie Michael zrobie tak jak radzisz...dzieki.
Opublikowano

Moim zdaniem nic tylko rozebrać do nafty na całą noc, na drugą noc do oleju silnikowego a potem trochę ruszać w oleju z godzinę i musi smar wejść.

Niestety musze cie zmartwić,, olej silnikowy to najgorsze rozwiązanie ponieważ sybko się zużywa na takich ośkach robi się z tego potem taka smoła co prowadzi do szybkiego ponownego ztarcia,, podobnie jest z wd40 efekt dobry ale tylko na chwile,,

W sumie jedyny skuteczny środek w takich przypadkach to olej do asb

sprawdzone

Wydaje mi się że dlatego że olej ten nie ma właściwości rozpuszczająco myjących

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.