Skocz do zawartości

jak wyłączyć alarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bmw740il, kluczyk z pilotem (dwa przyciski), kluczyk który używałem na codzień zginął, okazuje się, dwa następne nie działają, nie można ich zaprogramować bo alarm wyje. Alarm uzbroiłem z wkaładki zamka, ale nie mogę go przez wkładkę rozbroić. Co mam zrobić?
Opublikowano

Ja też sie dołącze do tematu jak zamykam drzwi na rygiel to po jakimś czasie zaczyna wyć syrena jak to usunąć ???

z góry dziekuje

Opublikowano
bmw740il, kluczyk z pilotem (dwa przyciski), kluczyk który używałem na codzień zginął, okazuje się, dwa następne nie działają, nie można ich zaprogramować bo alarm wyje. Alarm uzbroiłem z wkaładki zamka, ale nie mogę go przez wkładkę rozbroić. Co mam zrobić?

A nie wyłącza się po przekręceniu kluczyka w stacyjce?

Opublikowano
  • Autor
chyba nic nie mozna z tym zrobić jedynie co, to wyciagnac bezpiecznik od alarmu (pod kanapą, tam gdzie są moduły i bezpieczniki, ale nie w czarnej skrzynce tylko obok, czarną skrzynkę trzeba wyjąć, a co najmnie dobrze odsunąć).i
Opublikowano
masz moze fotke albo ile ich tam jest 1 czy wiecej ????
Opublikowano
  • Autor
jest jeden w module alarmu, niebieski, jak masz problem znaleźć moduł to jak syrena wyje czuć przekaźnik
Opublikowano

Hmm...a potem będzie temat "zniknęło moje E32 :cry2: " ...Ja bym nie pisał jak wyłączyć alarm,chociaż i tak już wiele jest na tym forum opisane.

To tak poza tematem.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor
napewno potrwa to więcej niż 5min więc nie widzę większego zagrożenia
Opublikowano
Hmm...a potem będzie temat "zniknęło moje E32 :cry2: " ...Ja bym nie pisał jak wyłączyć alarm,chociaż i tak już wiele jest na tym forum opisane.

To tak poza tematem.

to jak wiesz co można zrobić zeby sie nie włanczał tak od sobie tu jest opis takiej akcji ale bez odpowiedzi jak to naprawić

http://www.bmw-klub.pl/forum/posting.php?mode=reply&t=73145

Opublikowano

Deaktywacja alarmu z instrukcji:

1.Otworzyć drzwi kluczykiem, alarm będzie wył przez 30 sekund.

2.Wsiąść do auta i przekręcić kluczyk w pozycję 1. Znów zacznie wyć alarm przez 30 sekund.

3. Z przekręconym kluczykiem w pozycję 1 czekać w aucie nie otwierając drzwi aż zgaśnie dioda (około 15 minut)

4. System nieaktywny.

Opublikowano
  • Autor
ciekawe, rano sprawdzę, ale wydaje mi się, że po samym otwarciu w normalnych warunkach powinien się deaktywować
Opublikowano
kaszmir1 jak zadziała to tez tak zrobie tylko ze w sobote chyba ze ktoś mi ją zwinie :(