Skocz do zawartości

Problem ze stacyjka i odpaleniem i kierownica !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Przyjechalem sobie z pracy aytko stoi grzecznie nic sie nie dzieje, schodze pojechac na zakupy i ..... kiszka :(

Kluczyk przekrecil sie do pozycji 1 zapalil sie tylko stan licznika bez kontrolek i swiec zarowych i dalej nie moge przekrecic kluczykiem w stacyjce :(

ani zeby wylaczyc go ani do przodu tylko moge pokrecic kluczykiem okolo 180 stopni kluczyk moge wyjac

Co to moze byc dodam ze nikt sie nie wlamywal auto stoi na widoku

probowalem nawet zapasowymi kluczykami i dalej to samo :(

kierownica tez nie moge krecic :( tak jakby byla zablokowana

jak to jest tam sprzezone kluczyk z kierownica moze jakis zabek sie ulamal ?

kluczyk wchodzi na glebokosc normalnie, juz nie wiem co mam jeszcze dodac

z gory dzieki za odpowiedz

Opublikowano
bycmoze popsul sie zamek ale nie widzial smaru i nie dziala poprawnie.Najlatwiej bedzie zdjac oslony odpalic kablami{jak zlodziej} i pojechac do mechanika
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
stacyjka do wymiany a raczej obudowa z wnetrznosciami bo wklad bedzie dobry - ulamal Ci sie walek w stacyjce - nie do zrobienia - tylko wymiana na nowy pozdro
Opublikowano

mialem to samo z tym ze ja rozebralem stacyjke i teraz stoi Bunia kolo domu i czeka az cos wykombinuje - nie wiem czy kupic uzywana stacyjke z allegro czy gdzies (nie wiem gdzie mozna taka dostac poza serwisem)

ile Cie kosztowala wymiana stacyjki jezeli mozna wiedziec i gdzie ją dostales - pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam!

odświezam temat bo chciałbym poznać cene tego wałka ewentualnie całego wkładu stacyjki!chyba mi się ułamał bo kluczyk kreci sie w koło i nic nie łapie!ale blokada kierownicy sie nie załączyła, czy to może byc to?pozatym chciałem wyjąść tą cała stacyjke ale natknąłem sie na dwie żruby w krztałcie nitów i jak się je odkreca?!

(OO( )( )OO)
Opublikowano

Miałem to samo, tak jak wyżej kolega sugeruje w stacyjce ułamał się wałek, nie mogłem odpalić a kierownica była cały czas zablokowana. Stacyjka zakupiona z allegro 140 zł wkład został ten sam, ważne żebyś sprawdził czy masz immobilaizer czy nie (nie wiem czy tak jest we wszystkich ale u mnie było bez) później wymiana 180 zł...policzyli sobie bo samochód stanął na stacji benzynowej jakieś 300 metrów od zakładu mechanicznego i musieli go jakoś przetransportować. Później dowiedziałem się, że siłą rzeczy BMka naprawiana była w jednym z droższych warsztatów w Rzeszowie w którym w czasie wymiany źle podłączyli poduche (niestety drogo nie znaczy dobrze:/). Teraz działa bez zarzutów, ponoć tego typu awarie w BMkach to dosyć częsta sprawa.

http://moto.allegro.pl/item357065227_stacyjka_bmw_e36_e34_i_inne.html

tutaj odnośnik do kolesia który naprawia stacyjki z immobilaizerem i sprzedaje inne (nie sprawdzony ale takiego znalazłem)

...pozdro i powodzenia ;)