Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem już poduszki silnika, przednie ale zastanawiam się czy można znaleść gdzieś katalog albo schemacik jakie są poduszki pod skrzynię biegów? (Bo na realOEM nie mogłem znalęść) No i ta 3 poduszka silnika której nie mogę znaleść? Bo czasami nadwozie dostaje wibracji na 1.8-2.2 tyś obrótów.. A zwłaszcza lusterko wsteczne :mrgreen: co jest strasznie denerwujące..

A więc koledzy pomocy!! :!:

A przypomnę że to compact e36 '97 318tds :8)

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

Najważniejszą rzeczą w 318 tds jest właściwy dobór poduszek pod silnik ponieważ w tym modelu są 2 różne poduszki prawa i lewa (bardzo ważne) !!!!!!!!! Wiem przerabiałem

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CF51&mospid=47459&btnr=11_1491&hg=11&fg=10

najrozsądniej jest kupić w ASO orginały 224zł szt. :( Zamienniki nie polecam.

poduszki pod skrzynie masz tu nr kat. :

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CF51&mospid=47459&btnr=23_0223&hg=23&fg=10

W tym modelu są tylko 2 poduchy pod silnik i pod skrzynie.

Większe drgania przy większych obrotach ???? raczej zawsze jest odwrotnie. Układ wydechowy (gumy wiszaka ) sprawdz czy nie są do wymiany.

Opublikowano

Kurcze, no to się chyba wkopałem bo założyłem dwie nowe, ale niestety zamienniki.. I z tego co piszesz, w zamiennikach nie było rozróżnienia Lewa i prawa :jawdrop:

Oczywiście trzęsawka się poprawiła bo przecież nowe i nie dziurawe, ale to lusterko to naprawdę kosmik.. Będę musiał naprawdę przejżeć cały spód, a zwłaszcza poduszkę skrzyni, i tłumik..

A jakie były skutki jak zastosowałeś podróbki? Skoro miałeś z tym problemy, to pewnie znasz różnicę :) Bo ja od początku nie zaznałem oryginalnych poduszek :P

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D