Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! Panowie pomóżcie mi. sprowadziłem z Niemiec BMW E46 2.0d z 1999r z przebiegiem 176 tyś. ostatni przeglą był robiony w serwisie BMW przy przebiegu 171 tyś. moje pytania to: czy ten samochód posiada turbine (jest to moje pierwsze BMW) i czy bawić sie w wymienianie olejów itp. jak to sie robi po sprowadzeniu auta?? dodam że z tego co wyczytałem z książki serwisowej (auto serwisowane regularnie od nowości co 20 tyś km) że był to kompletny przegląd,bo wcześniej miał wymieniany mikrofiltr i takie tam duperele. samochód kupiłem od gościa z 1958r więc jest bardzo zadbany. jedno mnie wku...bo właściciel kopcił w aucie pewnie przy zamkniętych szybach i strasznie cuchnie tytoniem. i najważniejsze-ile to autko ma koni? bo jedni pisza 116 inni 136 a inni 150. za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje bo jak wspomniałem jest to moje pierwsze BMW (mam 22lata :oops: ) a mało wiem o tej marce bo wcześniej jezdziłem Omegą B 2.5 V6 170 KM i Astrą GSI 2.0 115 KM. pozdrawiam
Opublikowano
kolego co do oleju zawsze warto zmienić po kupnie, a te 20 tys między wymianami to trosze dużo jak na diesla, samochód ma turbine i dlatego warto olej zmieniać częściej. co do mocy to wejdz na realoem.com i wpisz tam ostatnie 7 znaków VIN i będziesz wiedział jaki to silnik i reszte informacji.
Opublikowano

jak filtry/oleje byly calkiem niedawno zmieniane -bo to pewnie w ksiązce zapisane skoro mowisz ze od nowosci byl serwisowany to nie musisz zmieniać od razu ale tak jak pisze ci F W olej w silniku mozesz zmienic-no chyba ze byl wymieniany niedawno.

co do mocy itp to napisz tu http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32825 dowiesz sie jeszcze innych ciekawych rzeczy.

a na ten zapach to kombinuj-jakieś perfumy odswierzacze, dodam od siebie ze podklejalem drobną rzecz w srodu budaprenem kiedys i musialem jeździc ze 3 dni z pootwieranymi szybami bo nie dalo sie wytrzymać :evil:

spróbuj też moze deske odswiezyc preparatem do konserwacji deski-bedzie ładniej wyglądać i kup jakiś zapachowy-np waniliowy to bedzie zapach szedl i troche te fajki wytłumi.

fajną fure se strzelieś :P

pozdr

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
witam! Panowie pomóżcie mi. sprowadziłem z Niemiec BMW E46 2.0d z 1999r z przebiegiem 176 tyś. ostatni przeglą był robiony w serwisie BMW przy przebiegu 171 tyś. moje pytania to: czy ten samochód posiada turbine (jest to moje pierwsze BMW) i czy bawić sie w wymienianie olejów itp. jak to sie robi po sprowadzeniu auta?? dodam że z tego co wyczytałem z książki serwisowej (auto serwisowane regularnie od nowości co 20 tyś km) że był to kompletny przegląd,bo wcześniej miał wymieniany mikrofiltr i takie tam duperele. samochód kupiłem od gościa z 1958r więc jest bardzo zadbany. jedno mnie wku...bo właściciel kopcił w aucie pewnie przy zamkniętych szybach i strasznie cuchnie tytoniem. i najważniejsze-ile to autko ma koni? bo jedni pisza 116 inni 136 a inni 150. za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje bo jak wspomniałem jest to moje pierwsze BMW (mam 22lata :oops: ) a mało wiem o tej marce bo wcześniej jezdziłem Omegą B 2.5 V6 170 KM i Astrą GSI 2.0 115 KM. pozdrawiam

Ma turbine, olej w silniku na pewno nie zaszkodzi wymienić, reszte po prostu sprawdz, zajrzyj gdzie sie da, najlepiej wlasnym okiem sprawdzic co i jak wyglada, ja tak zawsze robie, po zakupie sprawdzam wszystko, moc zapewne 136 KM przy tym roczniku, chociaz biorac pod uwage wiek i przebieg moglo troche tych kucykow ubyc, jak ktos palil w aucie to zapachu nie wytepisz, troche pomoze pranie tapicerki i siedzen koszt okolo 250 zl .

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03