Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc mam zamiar wymienic caly uklad wydechowy i myslalem zeby wyciagnac katalizator i wlozyc tam strumiennie ale cos mi zaswiatlo ze chyba w 1.6 silku musi byc cisnienie w rurze wydechowej zeby te auto jakos jechalo bo jak nie bedzie to nigdzie nie pojade a nie chciałbym na marne wydawac kasy. moze mi ktos wyjasnic jak to jest przy tym silniku bo jedni mowia tak drudzy tak...
bmw 4 life
Opublikowano

A jaki uklad wydechowy chcesz wstawiac?

A przez zastosowanie strumienicy cisnienie napewno nie spadnie bardziej jak np zostawisz sama puszke po kacie, ogolnie wszystkie kupowane w sklepie strumienice to nic innego jak rura ktora przezyje to auto. Wiec wybor zalezy od Ciebie.

Bo moze wymieniasz uklad na kwasowy dedykowany pod model to nie ma sensu kata wkladac.

Opublikowano
no wlasnie chce wsadzic tlumik dedykowany. chyba jednak zosatwie ten talalizator bo pozniej moga wyjsc z tego jakeis kredki
bmw 4 life
Opublikowano
no wlasnie chce wsadzic tlumik dedykowany. chyba jednak zosatwie ten talalizator bo pozniej moga wyjsc z tego jakeis kredki

No to ogolnie niezaszalejesz z tego co widze.

A jak wytniesz katalizator i wstwaisz kawal rurki nawet niepoczujesz roznicy. Oczywiscie ucierpi na tym ekologia.

Opublikowano
Zapomnij o strumiennicy. Ona musi byc wstawiona w odpowiednim miejscu ukladu wydechowego inaczej moze pogorszyc osiagi. Ponadto do poprawnego dzialania strumiennicy wydechowej potrzebny jest filtr spozkowy i strumiennica dolotu tak zeby w calym cyklu dolotu i wylotu powietrza tworzyl sie efekt Venturiego. Inaczej montowanie samej strumiennicy wydechowej jest bezsensowne i czasami niebezpieczne dla silnika
Opublikowano

No to ogolnie niezaszalejesz z tego co widze.

A jak wytniesz katalizator i wstwaisz kawal rurki nawet niepoczujesz roznicy. Oczywiscie ucierpi na tym ekologia.

przeciez i tak nie mam nawet czym poszalec to niech sobie przynajmniej te auto troche fajnie pobuczy. poza tym nie mam zamiru inwestowac juz wniego grubej kasy po wymianie mostu i skrzyni biegow...

bmw 4 life