Skocz do zawartości

Za duza dawka paliwa ciezko pali zalewa sie itd ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W ciaz mam problem z moja e39 2.0 , Jak jest zimna nie chce zapalic zalewa sie benzyna wtedy odlaczam kostke od pompy paliwa udaje sie ja zapalic i szybko musze ja podlaczyc zanim zgasnie , jak juz jest ciepla odpala ale tez ciezej niz normalnie . podczas rusznia czuc ze jest zalewana i ciezko wkreca sie na obroty czy moze to byc wina cisnienia w listwie z wtryskami co jest odpowiedzialne za regulacje tego cosnienia i jak to sprawdzic ?? Dpdam ze jak sie zalewa to na wszytskich cylindrach swiece sa mokre .

sprawdzalem dwie pompy dwa przeplywomierze i jest tak samo ,

Na wolnych chodzi jak amerykanskie v8

Opublikowano
Pewnie wtryskiwacze już umarły.. zamiast dawać odpowiednią dawkę paliwa leją ciurkiem, czyli już przeciekają po prostu, a na zimnym jest gorzej bo ma tzw. ssanie i już jest masakra......
Opublikowano
czy moze to byc wina cisnienia w listwie z wtryskami co jest odpowiedzialne za regulacje tego cosnienia ...

Regulator ciśnienia paliwa w listwie to element nr 6

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD11&mospid=47537&btnr=13_0411&hg=13&fg=15

Ale rzeczywiście wygląda to na coś z wtryskiwaczami – choć dziwi mnie to, bo o ile to, że u mnie najprawdopodobniej przepuszczają nie zaskakuje mnie (po 20 latach może mają prawo) – to u Ciebie nie spodziewałbym się tego.

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
ale to wszystkie naraz padly na wszystkich cylindrach ??

Czemu nie,. przepracowały tyle samo czasu w praktycznie identycznych warunkach, a że wcześniej może to wina paliwa może jakieś dodatki do paliwa (osobiście nigdy nie używałem takich specyfików i nie mam zamiaru) bo to mogło być przyczyną przedwczesnego zużycia wtrysków... Ale najpierw trzeba sprawdzić sterowanie...