Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Moze ktos juz to mial a mianowicie od wczoraj pali sie kontrolka ladawania tzn po uruchomieniu silnika kontrolka swieci takim przygaszonym kolorem, sprawdzalem ladowanie i okazalo sie ze ma troche za duze co to moze byc?

Opublikowano

luki_tds - tak z ciekawości, jak możesz, napisz jakie to ładowanie było (napisałeś tylko, że za duże)

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

W takim razie najlepiej oszczędzić sobie nerwów i kupić regulator napięcia

Ceny, które znam (dla „człowieka z ulicy”) są mniej więcej takie:

ASO’wy, jeżeli się nie mylę ok. 400zł

BOSCH – w zależności od miejsca – 100-160zł

HELLA – ok. 50zł

COŚ, czego nazwy nie pamiętam – 20zł

– kilka godzin temu wymieniłem u siebie regulator na HELLA – myślę, że będzie dobrze (teraz jest). Wymiana jest bardzo prosta – a tym samym, prawdopodobnie pozbycie się kłopotu

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Solaris 520 ceny które podałeś dotyczą alternatora Bosch a luki_tds ma alternator Valeo ,do niego części są droższe. Nie dawno ktoś o tym pisał że trudniej kupić regulator i jest dosyć drogi.

Luki_tds wyjmij alternator bo tak będzie łatwiej wymienić regulator napięcia i obejrzyj pierścienie ślizgowe generalnie przegląd nie zaszkodzi.

Opublikowano
Rzeczywiście – moje szybkie poszukiwania regulatora do VALEO spełzły niestety na niczym... nawet ceny nie potrafię znaleźć (ciekawe ile kosztuje ASOwy??)

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png

Opublikowano
Nieźle... ale i tak spodziewałem się czegoś nawet droższego niż te 280zł – gorsze jest , że np. intercars chyba teraz pokazuje, że nie ma tego w ofercie (przynajmniej dla 525 tds) – ale najlepiej popytać w różnych miejscach osobiście.

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png