Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

macie może jeszcze te programy lub cos jak carsoft ultimate do bmw.

Szukam także Inpe prosze żuccie na rapida i dajcie linka [email protected]

PPPPPPPPPPPLLLLLLLLLjavascript:emoticon(':modlitwa:')

javascript:emoticon(':modlitwa:')LLLLLIIIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSSS :( :modlitwa:

Opublikowano (edytowane)
Witam słuchaj a masz moze jakis opis po polsku co i jak podpiac żeby zczytac kupiłem OBD. Obd w e36TDS 98 zczytalo 3moduly a w 93 cupe nic pomóżcie chce znajomym pomodz po to kupiłem :mad2: a tu problemy. Edytowane przez bimas
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak Tacho szczegolnie pomoze kolegom. Zaluje ze sie odezwalem w temacie.

Sorry ale nie chcialbym kupic auta z cofnietym licznikiem.

Opublikowano
A co ty stolarz jesteś? Liczniki w E36 robi się programatorem, a nie jakimś szajsem, no chyba że ktos lubi dać mi zarobić podwójnie to szanuję takich gości.
Opublikowano (edytowane)
no niewiem ma to co mam to pewnie i szajs tylko wywalilem kase w błoto jak zczytywałem u znajomego w e36 z 93 nic a w moim tsie wykrylo 3 moduly jestem cichociemny w tych sprawach i wogule a co do interfejsu to kupiłem to na własne potrzeby i nie zajmuje sie handlem autami. Nie oczerniajcie mnie że to robie. :duh: Edytowane przez bimas
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
dzieki widze że też mnie rozumiesz w pewnym sensie. wiec jak mi sie uda to instalne i to zrobie bo jak wczesniej czytales to mialem walnieta pompe wody i po naprawie chce zkorygowac licaznik dzieki i pozdrawiam.
Opublikowano
no wiec mam wbudowane w laptopie i mam xp do tego doinstalowany jakis dodatek do kabli pod com od komurek i takie tam co myslisz.
Opublikowano
aha no git tylko musze pokombinowac ni ma fdd w mojej padace zebym mial jakiegos staruszka nie bylo by problemow. A masz jakoś instrukcje jak podłanczac OBD do testu różnych modułów.
Opublikowano
no to lipa jak masz usb to ponoc jest przejsciowka z usb na com z tym sproboj. Ogladalem wlasnie twoje autko mam ten sam typ BMW ładna niunia.
Opublikowano
No właśnie problem polega na tym ze USB ponoć nie działa chociaż ktoś tam pisała ze na USB uruchomił, na PCMCIA tez za bardzo nie działa ale są takie karty które działają bez problemu (niestety nie posiadam tego gniazda wiec nawet sprawdzonej nie kupie) zostaje Express Card ale to nie za bardzo tez chodzi, tzn. nikt nie wie bo nikt nie próbował Vaiken (dystrybutor interfejsów) twiedzi ze beda problemy albo w ogóle nie będzie działo albo nie wszystkie moduły raczej marne szanse na działanie idealne. Dlatego zamówioną Ex karte nie odbiore i odesle a narazie bede testował na PC. Znalazłem jedna osdoba która pisze ze jej działa ne Ex ale musiał sprowadzać ze stanów kartę bo takiej w polsce nie znalazł. Jest to karta 16 bit wpełni wspierająca technologie UART 16550. Musi to byc karta sprzętowa a takiej nie moge znależć
Opublikowano
no nie wiem ja mam cos takiego na pcmcia i pozyczalem kumplowi do zdejmowania simlock i smiga. Może pomysl nad stacja dokujaca do laptopa.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
jest inne wyjscie znalazlem cos takiego jak palm i laptop w jednym czyli tablet w cenie 300zl -trzeba dokupic zasilacz ma to dotykowy wyswietlacz mozna wziac ze soba i w samochodzi nie kombinowac gdzie to postawic a najwazniejsze rs232 .
Opublikowano

no wiec tak. To jest to o czym myslisz i on wiesz wczesniej zamawia partie np teraz ma 6szt z usa przepakowuje i wysyla dalej.

Ja tez myslalem o pc ale wiesz w garage go nie postawie i wiesz smigac komp auto i tak w kulko to mozna kilosy robic wiec wymyslilem ze kupie to co ci napisałem + tego taki ze dotykowy 98 z rs232 a najlebsze pasuje mi do mojej ladnej walizeczki na kluczyk w ktorej mam obd i kabelki.

Opublikowano
hejka wielkie dzieki za link do softa mam pytanie czy niewiesz czy jest mozliwosc odpalenia obd od carsoftu 6.1 na 6.5. pozdr