Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem nowy na forum i zakupiłem BMW E36 325Tds. Z tego co wyczytałem z numerów VIN powinien być tam silnik TD jednak sprzedający twierdzi że jest TDS. Zobaczyłem jak narazie że jest w nim Intercooler więc wygląda na TDS. Jakie są jeszcze mechaniczne różnice by poznać czy to TD czy TDS lub przerobić TD na TDS'a?
Opublikowano
Więc u mnie jest TD z dorobionym InterCoolerem. Co zrobić by silnik działał w pełni jak TDS i posiadał 143KM? Co należy zmienić co ustawić?
Opublikowano
Więc u mnie jest TD z dorobionym InterCoolerem. Co zrobić by silnik działał w pełni jak TDS i posiadał 143KM? Co należy zmienić co ustawić?
zmienic komputer na ten od tds i zdaje sie troszke przestawic turbo
Opublikowano
Ok, czyli na liście zakupów mam już komputer. Czy coś jeszcze? Dolot zmieniony InterCooler jest. Zna ktoś konkretną odpowiedź?
Opublikowano
Jak odróżnić już wiem. Jakie parametry posiadaja także wiem. Chodzi mi o to czy zna ktoś konkretną w pełni odpowiedź jak przerobić TD na TDS. Intercooler i dolot mam już przerobiony. Co jeszcze?