Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nagle nie wiadomo skąd zauważyłem że mam rysę na szybie przedniej tak jakby od wycieraczki ale nie zauważyłem nic podejrzanego jest to dość spora ryska w formie łuku i teraz jak ją usunąć żeby tak się w oczy nie kuła? Są jakieś warsztaty lub preparaty żeby choć trochę to zmniejszyć?

Dzięki,

www.forumgsm.pl

O komórkach wiemy wszystko!!!

Opublikowano

dobre ale to najważniejsza szyba w calym Aucie wiec polecam Nowa , no chyba ze pękniecie nie jest w polu widzenia kierowcy i jest poza zasięgiem wycieraczek

Opublikowano

dobre ale to najważniejsza szyba w calym Aucie wiec polecam Nowa , no chyba ze pękniecie nie jest w polu widzenia kierowcy i jest poza zasięgiem wycieraczek

Ale z tego co czytam pyta on o ryse a nie o pekniecie ??? A jesli jest to nie glebokie i ew w postaci zmatowienia wydaje mi sie ze mozna to spokojnie wypolerowac w warsztacie zajmujacym sie szybami na pomorzu bym ci podal adres ale u siebie musisz poszukac sam .

Opublikowano
Miałem taki sam problem z rysą ale niestety nie dało rade spolerować i poszła na wymianę.Jeśli jest płytka to można ją spolerować, a jeśli głęboka i nie jest to typowe pęknięcie,to albo sie przyzwyczaić tak śmigać,albo wymiana
BMW M-Power
Opublikowano

Pojawiła się znikąd ta rysa i wygląda i czuć że małą jest tylko że długa na cały prawie obrót wycieraczki. A jest gdzieś w Warszawie lub okolicach jakiś warsztat tego typu? Bo troch jest w polu widzenie a po drugie to szpetnie top wygląda.

Thx.

www.forumgsm.pl

Opublikowano

Na allegro masz zestawy do polerowania :)

Sam mam po zimie rysy od wycieraczek ale bede sie z tym meczyl dopiero na lato jak zmienie wycieraczki, teraz nie zmieniam bo guma przy spadkach temp sie robi wiadomo jaka i nie ma to sensu...

Pozdrawiam
Opublikowano

Spoleruje to kazda firma, ktora zajmuje sie klejeniem szyb. Czesto robia to warsztaty, ktore wstawiaja szyby.

Zawsze mozna do nich zadzwonic i napewno maja jakies namiary na tych co kleja

Opublikowano
mi 30 minut temu pobili przednia szybe...jest cala w pajaku,lusterko lezy sobie na fotelu...i tutaj pytanie-ile kosztuje nowa szyba razem ze wstawieniem??
Opublikowano

Jak pobili :?:

W okolicach 200-300zl powinienes cos trafic, ale trzeba uwazac zeby dobrze ja wstawili, bo potem ci swista wiatr w srodku itp... troche roboty z uszczelnieniem, najlepiej jechac do jakichs co sie zajmuja tylko szybami, ale wtedy musisz doliczyc pewnie drugie tyle za robote...

Pozdrawiam
Opublikowano

siedzialem sobie z kolezankami w domu i w pewnym momencie uslyszalem strzal jak z petardy i alarm z samochodu.Od razu wyszedlem i moim oczom ukazal sie pajączek....tak sporawy bo ktos kilka razy od strony kierowcy nawalal konkretnie.

Szybiarze juz zamowieni,o 11 beda wstawiac-ze znizkami 400zl

http://img266.imageshack.us/img266/9417/kopiap1010049gw0.jpg

Opublikowano

marian-gsm,

Takie rysowanie to pierwszy objaw zużytego mechanizmu wycieraczek, standardowa pięta achillesowa w tym modelu. Pojawia się jak jedziesz szybko i wiatr mocno dociska pióra, nie dowiesz się dokładnie kiedy i jak bo np. przy prędkości 150-160 kmh hałas pochodzący z szumu wiatru czy toczenia opon a zwłaszcza bicia deszczu nie pzwolą ci usłyszeć precyzyjnie tego zjawiska. Nieprawda że każda firma to spoleruje, czyba że ryska jest naprawde delikatna. Profesjonalna firma nie podejmuje sie takich żeczy, wiem bo sam tak miałem, oczywiście że spolerowac można ale krzywizna szyby znacznie sie zmieni i zamiast rysy będziesz widział załamania światła w rodzaju "fata-morgana" rowerzysta jadący niby obok bedzie walił na ciebie wprost i odwrotnie!

Jak koledzy piszą tylko wymiana szyby albo przywyknięcie do ryski. Ale przed wymianą szyby zmień mechanizm bo znów zmarnujesz nowa szybę!

Zacznij od naprawy mechanizmu wycieraczek.

Opublikowano
Dziękuję wszystkim za pomoc. A dlaczego mechanizm wycieraczek muszę wymieniać? Cała szyba to kosztowna zabawa i mnie na razie nie stać. Choć trochę, żeby była mniej widoczna.

www.forumgsm.pl