Skocz do zawartości

pompa wtryskowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy mozna wyczyscic samemu pompe wtryskowa w e34 525tds 92rok?jak sie do tego zabrac? :modlitwa:
Opublikowano
Możesz wyczyścić nastawnik pompy, a za resztę bym się nie zabierał. A w ogóle dlaczego chcesz to robić, jakie masz objawy?
Opublikowano
  • Autor
jak wlacze ogrzewanie tylnej szyby to jest skok obrotow to samo przy domykaniu szyb i gdzies wyczytalem na forum ze to moze byc pompa
Opublikowano
  • Moderatorzy
jak wlacze ogrzewanie tylnej szyby to jest skok obrotow to samo przy domykaniu szyb i gdzies wyczytalem na forum ze to moze byc pompa

Niewielki skok obrotów jest możliwy przy zmianie obciążenia elektrycznego alternatora.

Opublikowano
Dokładnie jak kolega napisał wyżej. Zawsze jest jakiś mały skok - na logikę: zanim zadziała mechanika musi to potrwać którąś część sekundy...
Opublikowano

Niewielki skok obrotów jest możliwy przy zmianie obciążenia elektrycznego alternatora.

kolega ma racje.

u mnie na przykład jak silnik zimny przy manewrach parkingowych szczególnie jak zaczynam cofać z lekkimi obrotami i dokręcę do końca kierownice to raz mi obroty zafalują

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
  • Autor
to znaczy ze to nie pompa?
Opublikowano
to znaczy ze to nie pompa?

To chyba znaczy, że szukasz dziury w całym :mrgreen:

Wszystko jest OK, a ty dociekasz awarii, której niema :)

Opublikowano
u mnie jak bylo obciazenie takie jak piszesz to obroty falowaly - dochodzilo do tego ze zaczela becia gasnac.to samo przy kreceniu kierownica na postoju a czasem gasla sama od siebie.falowanie obrotow na wolnych to kolejny objaw.jesli pojawi sie ktorys z powyzszych u ciebie to przygotuj sie na nastawnik pompy.ja jestem wlasnie po wymianie - 1400zl i wszystko chula jak nalezy.ps.widze ze masz auto z 92r - zobacz jaki masz nastawnik - EDC czy HDK.roznica w przewodzie paliwowym.w EDC sruba wkrecana pionowo w nastawnik w HDK poziomo.na 99% masz EDC - jego sie nie czysci i nie regeneruje - je sie tylko wymienia :)