Skocz do zawartości

Czy moge do seryjnych amortyzatorow zalozyc czerwone sprezyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy moge do seryjnych amortyzatorow zalozyc czerwone sprezyny?

Chodzi mi o takie cos aby auto bylo troszke sztywniejsze sprezyny nie maja byc obnizajace.

Amortyzatory mam dobre na przegladzie byly sprawdzane.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

tak możesz,

do fabrycznych amortyzatorów możesz stosować sportowe sprężyny jeśli są krótsze max 30mm ,kolorem sprężyn sie nie sugeruj bo każdy producent oznacza je jak chce i wcale nie zanczy to o ich parametrach

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
heh tylko ze auto bedzie ci skakalo jak pileczka pingpongowa :) ale zalozyc mozesz ..... ale ja odradzam :) lepiej zaloz twardsze amorki.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
heh tylko ze auto bedzie ci skakalo jak pileczka pingpongowa :) ale zalozyc mozesz ..... ale ja odradzam :) lepiej zaloz twardsze amorki.

a dlaczego ma skakać?

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano

bo seryjny amortyzator nie jest ustawiony tak aby pracowal o te 3-4 cm nizej - po prostu jego charakterystyka padnie totalnie - tez mi powiedziano ze bedzie ok jak zaloze Eibach do poprzedniego auta (6 lat temu - jeszcze malo wiedzialem) i auto skakalo jak pilka - na domiar zlego po 4 miesiacach amorki poplynely (a auto mialo 2 lata :) ) - dopiero po zalozeniu kompletu amorkow Koni jazda stala sie przyjemnoscia - po cos producenci jednak robia skracane amorki (Koni Sport, Bilstein B 8 itp) Takze jak chcesz zeby auto lepiej sie prowadzilo to albo zaloz seryjne sprezyny i jakies twardsze amorki (Koni lub Bilstein B6 lub innej firmy) albo sprezynki obnizane i amorki Sport (Koni, Bilstein B8 )......albo po calosci jakis kit i gotowe :D

Z reszta poszukaj bo na forum juz bylo na ten temat bardzo duzo

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

3cm nie zaszkodzi amortyzatorom ponieważ jeśli by tak było to wszystkie auta powinny mieć nivo, ponieważ jedni jeżdżą samemu inni zaś zawsze w 4 osoby i wtedy amortyzator też pracuje w innym zakresie (progresywna "spotrowa" sprężyna ma inną charakterystyke pracy)

ja w poprzednim poście napisałem max 30mm , 40mm to jest juz zbyt duze obnizenie dla seryjnego amora

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
to sie mozemy wymienic ty mi dasz seryjne a ja ci dam czerwone :evil: slyszalem ze jak zalozysz amorki alko to one sa twardsze i moze sprobuj najpierw tak kup se amorki alko bo podejzewam ze wszystkie sprezyny sportowe sa obnizajace ale moge sie mylic podzro :twisted:

Dzieki za propozycje ale jak masz nizsze to nie skorzystam bo nie chce obnzac auta itp :roll2:

A drogie sa takie amorki Alko?

BMW wieczna miłość...