Skocz do zawartości

Jaki akumulator do 524 td 88r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie parametry powinien mieć taki akumulator jaka pojemność i jaka moc rozruchowa. :?: Dzięki za uwagę i pozdrawiam.

Mam jeszcze do wyboru po przystępnej cenie 4max,yuasa,zap.Która firma jest znośnie dobra albo do d....

Opublikowano
osobiście polecam Banner. Aku oki. W swojej 525 TDS założyłem obecnie 100Amh. Była wczesniej oryginał BMW 80Amh Wkładaj albo 80 albo 100. Od przybytku głowa nie boli więc 100 jest lepsze. A alternator luzikiem da sobie radę. Pozdro
Opublikowano
a prawidłowa odpowiedź brzmi - to co BMW (na swoich stronach internetowych i w instrukcji) poleca, a renomowane firmy (Varta, Bosch, itp.) podpowiadają. A już najzupełniej prawidłowa odpowiedź brzmi - jeśli pytasz na tym forum to popatrz na działy (chociaż ten dział jest niby OK) i użyj szukajki - było dużo tematów o tym.
PawełH
Opublikowano
z tego co wiem to akumulatory BANNER są obecnie montowane na pierwyjsort do BMW. Ktoś nawet o tym pisał gdzieś na forum. Nowa Varta jest obecnie bezopsługowa co do końca nie jest dobre bo nawet stanu elektrolitu nie sprawdzisz. Ale każdy chwali swoje.
Opublikowano
Ja też uważam to za dobry wybór. Wsztsko aby nie BOSH!!!

Zdecydowanie nie polecam BOSHA, BOSCKa. Jesli juz to tylko BOSCH.

Bandite Motor Wagen