Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , ostatnio przestał mi działać parktronik, w jaki sposób sie do niego dobrać, czy posiada bezpiecznik w skrzynce bezpieczników?
Opublikowano
Skoro zupełnie nic nie słychać, to pewnie moduł PDC. No chyba, że padł gong pod kierownicą, ale to łatwo sprawdzić.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
Manniac w jaki sposób to sprawdzić, który bezpiecznik jest od parktronika? Przyzwyczaiłem się do tej wygody i teraz ciężko jakoś mi się parkuje.
Opublikowano
Sprawdzę schematy i dam znać. Wcześniej chodziło mi o sprawdzenie gongu, czy przypadkiem nie padł - jesteś pewny, że z nim wszystko OK?

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Głośniczek sprawny, zuważyłem, że po wrzuceniu wstecznego do głośniczka podawane jest napięcie 10V i się wcale nie zmienia, nie reaguje na zbliżenie do czujnika. Wnioskuje więc, że prawdopodobnie moduł uległ uszkodzeniu, tylko gdzie szukać tego modułu?
Opublikowano

ciekawa sprawa ze w tym roku bylo to ustrojstwo ;-) ja mam e36 318 m43 94 a niemam :mrgreen:

ale pytalem tylko z ciekawosci :cool2:

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano
u mnie w E46 tez niedzialal jak kupilem. Po wlaczeniu wstecznego bylo piiii.... i koniec... Ale wystarczylo pomaltretowc troche kable z czujnikow pod zderzakiem i PDC znowu dziala... :D Sproboj, moze u Ciebie tez pomoze... Pozdr!
Wszystko ponizej 6 cylindrow do kosiarki sie nadaje... ;D
Opublikowano
Z tego co pamiętam,ale moge sie mylić, w coupe był w bagazniku po stronie kierowcy.W sedanie nie wiem czy jest tak samo.Sprawdz.
Opublikowano
Ja w E36 compakt miałem w bagażniku z prawej strony na nadkolu,czarna prostokątna puszeczka.Jeśli chodzi o dźwięk 3 sek. to tak miałem jak któryś z czujników był nie podłączony,sprawdź może któryś kabel jest odłączony pod zdezakiem :roll2:
Opublikowano
w bagażniku pod tylną półką u mnie znajduje się głośniczek od parktronika, możliwe że moduł będzie gdzieś z przodu auta, pod kierownicą?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wczoraj chciałem znaleźć moduł parktronika i niestety nie znalazłem, szukałem nad nogami pasażera jak i kierowcy. gdzie jeszcze może być ukryty ten moduł, może ktoś dysponuje zdjęciem tego modułu ?
Opublikowano
Nikt się nie orientuje? Myslałem że na forum znajdę pomoc, wychodzi na to że będę musiał jeździć bez tej wygody jaką jest parktronik :-(