Skocz do zawartości

Jak otworzyć bagażnik bez akumulatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Moderatorzy
No, ale właśnie teraz nie wiem jak powinno być, bo u mnie przy zamkniętych wszystkich drzwiach z pilota, bagażnik kluczykiem w zamku otwiera się mechanicznie, nie odryglowuje drzwi. Przy otwartych drzwiach z pilota bagażnik również otwiera się kluczykiem w zamku tylko mechanicznie - nie słychać siłownika tylko twarde "chrupnięcie". To jest dobrze czy źle ?
Opublikowano

Jak wszystko jest sprawne to pierwsza pozycja otwierania otwiera centralny zamek w bagażniku i wszystkich drzwiach. Jeśli przycisk do otwierania nie działa w klapie lub centralny bo np nie ma akumulatora to otwierasz wtedy mechanicznie kręcąc jeszcze bardziej kluczem, wtedy klapa odskoczy otwierając tylko klapę i nic więcej

Sprawdź u siebie wiązkę

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam :)

Dnia wczorajszego przeżyłem Traumę związaną z zatrzaśniętymi kluczykami auta w bagażniku. Nie posiadam otworu na narty a nie chciałem też nie wiaodmo jak niszczyć samochodu. Przeszukałem chyba wszystkie fora i dzięki Bogu się udało. Wystarczy zdjąć rejestrację i na wysokości zamka w który się wkłada kluczyk a pod znaczkiem bmw zrobić dziurkę wielkości wiertła 8mki włożyć jakiś drucik i spróbować znaleźć idący pooziomo pręcik. Jest to pręcik który idzie od zamka który jest pośrodku klapy do mechanizmu zamka a następnie podważyć go "do góry" po czym zamek się otworzy :) Pozdrawiam :)

Opublikowano
Jak jest opcja otwarcia maski to wystarczy podłączyć prostownik albo aku pod pod plus na kolektorze i masę i po robocie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Polecam znaleźć odpowiednią osobę żeby nie uszkodzić zamka. Można spróbowac na https://wezwijfachowca.pl. Ostatnio w E60 mi pan otwierał i przy okazji dorobił kluczyk.