Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam bmw e36 1.8is i wydaje mi sie ze ze podzczas jazdy w deszczu lepiej chodzi!to znaczy jakby mial wiecej mocy,gladko sie wkreca a przy tym jest ciszej w srodku auta!za glosnosc mmjoze odpo0wiadac wydech koncowy gdyz nie ma juz jednej oslony.Ale nie wiem jak to sprawdzic bo wydecz jednak troche kosztuje...A moze musze udac sie do psychologa:)
Opublikowano

Nie przejmuj się, ja tak miałem gdy jeździłem E30 325i. Normalnie przy odpalaniu, zanim silnik zaskoczył to kręcił chwile rozrusznikiem, a gdy padał deszcz odpalał na dotyk :shock:

No i w ogóle na deszczu jakoś tak lepiej mi się jeździło, ale może rzeczywiście kwestia psychiki :norty:

:)
Opublikowano
deszcz padajacy absorbuje dzwieki i uszczelnia karoserie (cos w rodzaju dodatkowych uszczelek . ) powietrze oplywajace przednia szybe odrywa sie ma pofalowany wykres taki (turburator) jaki sie stosuje w samolotach ale naturalny . Gdy tego deszczu nie ma strugi bardziej sa wyprostowane . To jerzeli chodzi o dzwieki przy poruszaniu sie , Pozatym woda z kol zaglusza tylni wydech . Twoja BMW nie nalerzy do cichych tojest dosyc glosne auto . Mnie denerwowalo . zaglosno . a o osiagi i gladksc wkrecania moze cos masz nawalone i wilgotne powietrze tuszuje to cos , troche nienormalne moga wystepowac rorznice ale jak jest mroz bo wtedy powietrza wiecej wchodzi do komory spalania .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cos w tym jest, moja becia wyraznie lepiej chodzi w pogodne dni, tzn jesli nie pada, dokladnie nie wiem ale zdaje mi sie ze lubi tez temp. wyzsze o 0 stopni. jednego dnia chodzi rowniutenko, innego zanim zlapie rowne obroty mija kilka minut. moze mam cos spartolone?
Opublikowano
Ja jak jadę to też mam dziwne odczucia.Przeważnie jak widzę jak jedzie za mną Policja.Ale mam tak cały czas( czy pada czy nie pada ) :twisted2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif