Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję przewieźć trochę dłuższych desek i idealnie byłoby pozbyć się przedniego fotela po stronie pasażera. Położenie oparcia nie wystarczy, bo ono jednak odstaje i długie przedmioty lądują na desce rozdzielczej, zagrażają szybie. Nie wiem jednak, czy fotel da się szybko i prosto zdemontować, stąd pytanie:

- czy fotel ma jakąś blokadę i jak się ją zwolni, to wyjedzie z szyn? Jeżeli tak to gdzie jest ta blokada i jak ją zwolnić?

- czy jednak trzeba odkręcać od podłogi szyny i wyjąć wszystko razem?

- ile taka operacja zajmie mi czasu?

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
A nie lepiej zainwestować w bagarznik dachowy?Ja nie wyobrażam sobie wożenia desek w środku auta to nie jest auto dostawcze.Ale wyjmowanie specjalnie fotela do takich celów uważam za bez sensu Pozdrawiam i powodzenia w demontażu
BMW M-Power
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kolego. musisz odkręcić 2 śruby na torks (chyba tak się to nazywa) fotel wychylić do przodu i strać sie go lekko wypchać do przodu. przód przymocowany jest na zaczepach stalowych. trzeba sie trochę wygimnastykować ale idzie bez problemu zrobić. czas około 5-10 min. zależy jak dla kogo. pozdrawiam :)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

@seba76: Po to kupiłem touring, żeby czasem przewieźć coś większego (mając w perspektywie urządzanie mieszkania). I taki przypadek właśnie zaistniał. Przewiezienie wykończonych, czystych desek podłogowych nie powoduje od razu dewastacji wnętrza, wystarczy odrobinę wysiłku i zabezpieczenia narażonych elementów wyposażenia. A i deski nie ucierpią, nic ich nie pobrudzi i nie zachlapie.

@kwk222: dzięki, widzę, że mam się czego bać, operacja wydaje się prosta i szybka.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@seba76: Po to kupiłem touring, żeby czasem przewieźć coś większego (mając w perspektywie urządzanie mieszkania). I taki przypadek właśnie zaistniał. Przewiezienie wykończonych, czystych desek podłogowych nie powoduje od razu dewastacji wnętrza, wystarczy odrobinę wysiłku i zabezpieczenia narażonych elementów wyposażenia. A i deski nie ucierpią, nic ich nie pobrudzi i nie zachlapie.

@kwk222: dzięki, widzę, że mam się czego bać, operacja wydaje się prosta i szybka.

Jak 1 razem odkręcałem fotel to zajęło mi ok 30 min. bo nie wiedziałem z przedniego ściągnąć. ale po skonsumowaniu :D odpowiedniej wiedzy to odkręcanie szło mi w przedziale 10 minut. jakbym sie starał to w 5 się zmieściłbym :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no właśnie. zapomniałem o pasach. ale nie da sie fotela wyciągnąć jak pas jest przykręcony :)
Opublikowano

Nie pisałes wczesniej że dechy czyste. :twisted: Myślę że poradzisz sobie z fotelem.A ja na twoim miejscu kazał bym w sklepie dostarczyć towar do domciu pare złoty wiecej ale ile spokoju hehe Pozdrawiam

BMW M-Power
Opublikowano
no właśnie. zapomniałem o pasach. ale nie da sie fotela wyciągnąć jak pas jest przykręcony :)

Dodam że jak masz jeszcze elektryczne fotele to za nim wyciągniesz fotel i wyrwiesz wiązkę to wypnij wtyczkę :lol:

Tak już dla ścisłości to napisałem :nienie: