Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy ! mam E38 na xsenonie i niema świateł toznacz są ale kiepskie

palniki wymieniłem ale nadal lipa! Co mam zrobić , zmienić przetwornice ?

W cześniej miałem Volvo to xsenon był bajeczny a tu niestety kiepsko.

Kto wie gdzie mażna kupić lampe do E38 2001 po lifcie z obwudkami dookoła soczewki. jak w E39 ,i za ile? :? [/img]

Opublikowano

z obwodkami dookola soczewki? masz chyba na mysli ringi? orginalne lampy w e38 nie mialy ringow, wiec pozostaje kupic zamienniki. ponizej linki do sklepow internetowych gdzie oferuja takie lampy. trzeba w te lampy jeszcze wmontowac twoja instalacje ksenonowa albo kupic nowa instalacje jesli twoja padla.

http://www.sklep.tuning24.pl/product_info.php?cPath=21_23_88&products_id=1473&osCsid=3c38eef35ce9d67b7bd76b962763bb5e

http://www.tuning1.com/info.php?co=2784

Opublikowano
Jeśli masz nowe palniki, to znaczy że winę pionoszą reflektory i radziłbym ci je rozebrac co pozwoli na ocenę stanu odbłyśników. Widzisz w Volvie miałeś pewno reflektory wykonane w technice wielozwierciadlanej, a ty masz soczewki. Soczewka nie oślepia , bo ma małą powierzchnię i zapewnia doskonałą granicę odcięcia, ale ma też i wady, do których należą straty światła i zmiana barwy, działa trochę jak pryzmat.
Opublikowano
A CZY MORZNA TE SOCZEWKI WYRZUCIĆ ?

nie dosyć że z błędami to jeszcze pisze bzdury

a co ma swiecic jak wyrzucisz soczewke????

role odbysnika ma pelnic niby co????

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
[E32] KIEPSKIE ŚWIATŁA E38-o co w koncu chodzi???e32 czy e38???

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Przyczyna może być prozaiczna, tzn. mogły ulec uszkodzeniu samopoziomatory, która są mocowane do prawych wahaczy, przedniego i tylnego. Jeżeli któryś ulegnie uszkodzeniu, lub najzwyczajniej odczepi się, wówczas światła nie oświetlają prawidłowo drogi i masz wrażenie, jak by ich nie było...
Opublikowano
A CZY MORZNA TE SOCZEWKI WYRZUCIĆ ?

nie dosyć że z błędami to jeszcze pisze bzdury

a co ma swiecic jak wyrzucisz soczewke????

role odbysnika ma pelnic niby co????

Następne bzdury. :D Soczewka nie pełni rozli odbłyśnika tylko kształtuje wiązkę światła. Kupcie sobie po reflektorze świateł mijania od E32 rokręćcie i zobaczcie jak to działa. Trzeba było uczyć się fizyki jak był na to czas.

Opublikowano

nie bzdury tylko uproszczenie

przez soczewke rozumie sie potocznie caly element-czyli odblysnik plus soczewka

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Panowie a co myślicie o tych lampach z ringami bo mi osobiście się podobają ale niechciłbym zespecić tego auta tj.E38,

no i czy będą one świecić co by nie było gorzej,a ten bajer do reg.świateł przy wachaczu to taki dzinks wielkości paczki papierosów przy samej podłużnicy z plastikowym łącznikiem do wachacza bo mam ten łącznik pęknięty co prawda sklejony ale morze żle ???

Opublikowano

Mi sie nie podobają, i są chamsko-odpustowe jak każde nieoryginalne ringi.

To przy wachaczu to jest czujnik ugięcia zawieszenia. Żeby to posprawdzać trzeba mieć tester diagnostyczny do bmw. LWR w starszych E38 potrafi opuścić reflektory nawet z powodu niewykasowanego, a już nie istniejącego, błędu.