Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Chodzi mi o porade co trzeba sprawdzic i jak sie dostac to tych rzeczy a konkretniej:

strasznie smierdzi benzyna z okolic silnika i jak wlacze nawiew to w kabinie!

podejzewam ze jakis wezyk ale ciekaw jestem czy moze byc to cos innego! pytanie moze banalne ale nie wiem jak sie do tego zabrac. :oops:

poza tym spalanie w okolicach 13 / 14 przy spokojnej jezdzie tez daje do myslenia ze gdzies paliwko ucieka.

dzieki za podpowiedz.

Opublikowano

[Miałem ten sam problem prawdopodobnie.

Za silnikiem od strony przodu czyli w podszybiu są przewodziki gumowe, któryś z nich mógł sparcieć i cieknie paliwko. Mi przez to się zapalił samochód.

Opublikowano
miałem taki sam problem. tylko ze mi sie paliwo lało ciurkiem. zajechalem do mechanika i wymienil mi przewód paliwowy. koszt w moim przypadku 100zł.

dzieki za odpowiedzi

dzis bylem u mechanika, ogladnal i stwierdzi ze przepuszcza przewod paliwowy zaraz pod oslona ( powiedzial ze od tego trzeba zaczac jezeli chodzi o sprawdzanie). RZECZYWISCIE jak go lekko scisnal to widac bylo ze jest wilgotny, a prawde mowiac mokry.

w wekend zajze, mam nadzieje ze to tylko to jak nie to skorzystam z rad kolegow ........ :?

pozdrawiam

Opublikowano

W zasadzie ten temat można zakończyć. Napewno jakieś nieszczelności w układzie doprowadzającym paliwo - mam na myśli gumowe węże paliwowe o których wspominali koledzy. Jesli sam nie dasz rady podjedz do warsztatu ale takiego, który wie co i jak w beciach, i sprawdzą dolot paliwa i powrót. Ewentualna wymiana węży np. firmy GATES to wydatek 80 zł.

Powodzenia. :idea:

Żyj z pasją !
Opublikowano
W zasadzie ten temat można zakończyć. Napewno jakieś nieszczelności w układzie doprowadzającym paliwo - mam na myśli gumowe węże paliwowe o których wspominali koledzy. Jesli sam nie dasz rady podjedz do warsztatu ale takiego, który wie co i jak w beciach, i sprawdzą dolot paliwa i powrót. Ewentualna wymiana węży np. firmy GATES to wydatek 80 zł.

Powodzenia. :idea:

dzieki za odpowiedz, w tygodniu nie mam czasu ale w weekend sprobuje cos tam podzialac !

a co do postu kolegi co wspominal o tym zeby przerobic na gaz zeby nie smierdzailo benzyna - MUSI BYC Z CIEBIE NIEZLY MECHANIOR :mad2:

Opublikowano

witam

naprawilem usterke. okazalo sie ze jedem przewod sparcial i ciekla benzynka, najlepsze jest to, ze ciekla do tego stopna ze mozna nazwac to strumyczkiem :8) ( domyslam sie tez skad taakie spalanie [ok 14] przy spokojnej jezdzie)

teraz juz nie smierdzi poza tym na wskazaniach poziomu paliwa tez widze poprawe! koszt naprawy to zawrotne 3 zł. :dance:

dzieki za podpowiedzi i zainteresowanie moim pytaniem

pozdrawiam :D