Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie odnośnie oleju a mianowicie kumpel do Beti silnik 1.8 M43 wlal Lotosa 15W40 Disel nie wiem z jakiej okazji i moje pytanie czy coś sie może stać po takim eksperymencie?[/i]
Opublikowano
Mówiłem żeby wymienił a on tylko powiedział że pomyśli. Dzisiaj gadałem ze znajomym mechanikiem i powiedził że do audi też wlał od ropniaka przez pomyłke i nic sie nie stało i że jeszcze na nim jeżdzi więc chyba nic sie nie stanie :lol:
Opublikowano
Kozak ten twój kolega.Gdyby do mojej buni takie coś wlał to kazałbym mu to wyssać przez otwór do wlewania oleju.Co się stanie ? Wlej sobie na śniadanie pół litra wódki do płatków i zobaczysz co się stanie. :twisted2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mówiłem żeby wymienił a on tylko powiedział że pomyśli. Dzisiaj gadałem ze znajomym mechanikiem i powiedził że do audi też wlał od ropniaka przez pomyłke i nic sie nie stało i że jeszcze na nim jeżdzi więc chyba nic sie nie stanie :lol:
ale to twoj ten samochód czy kolegi? jak kolegi to lej na to, niech sobie jezdzi na takim jak mu pasuje, byleby to auto nie trafilo nigdy w moje rece, a jesli twoje to lepiej zmien, zreszta co mi tam, jak ktos leje olej dla diesla przez przypadek do benzyny i jeszcze sie zastanawia czy go zmienic to pewnie cale auto ma w rozsypce wiec moze rzeczywiscie nie warto...
Opublikowano
i to jeszcze 15w40 dosilnika M43 :duh: :duh: niemam slow na takich a jak bym napisal to i tak by usunieto, PO KIEGO HxJA LEJECIE MINERALNY?
www.auto-optima.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i to jeszcze 15w40 dosilnika M43  :duh:  :duh:  niemam slow na takich a jak bym napisal to i tak by usunieto, PO KIEGO HxJA LEJECIE MINERALNY?
a co zlego w 15w40?? jak spojrzysz na ta tebele temperatur czy jak to tam sie nazywa to akurat 15w40 bedzie idealne, chyba ze ktos zmienia olej sezonowo, zimą inny i latem też inny.
Opublikowano

U nas jest dobry gosc bo wogole nie wymienia oleju w swojej beemce 318i e36 :mad2: ale na ciemne szyby kasa jest :mad2:

On tylko dolewa i mowi ze sam sie wymienia, pewnie dlatego ze bierze mu troche....

Dowiedziałem sie ze ok 10 litrow na 10k km :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Gosc po samochodowce :duh: dobrze ze nie ma własnego zakładu :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: