Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zrobiłem ze zepsutą pompą wtryskową około 8 tysięcy km. Jaki ma to wpływ na silnik, można go "zajechać"?? jestem umówiony na regeneracje pompy za 2 tyg czy moge jeździć przez ten czas??

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano
zrobiłem ze zepsutą pompą wtryskową około 8 tysięcy km. Jaki ma to wpływ na silnik, można go "zajechać"?? jestem umówiony na regeneracje pompy za 2 tyg czy moge jeździć przez ten czas??

Z góry dziękuje za pomoc

Co masz na mysli piszac zepsuta pompa? Co sie dzieje?

Pozdrawiam

Opublikowano
Wydaje mi się że jakbyś mial rowaloną pompe wtryskową to byś nigdzie nie pojechał, a nawet jeśli jedzie to ja bym chyba nie ryzykował. Siesiówka na MZK jest napewno tańsza niż nowy silnik. Z drugiej strony jak zrobiłes tak 8tys km to nastepne 200 km chyba nic jej nie zrobi, chociaż kto wie...
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
byłem w serwisie BMW "Edis" w Krakowie, powiedzieli że pompa jest zepsuta i trzeba regenerować, wydaje mi sie jeszcze że jest też coś nie tak z nastawnikiem wtrysku. Podczas zmiany biegów samochód słabnie, świeci sie sie żółta kontrolka "DDE"...
Opublikowano
byłem w serwisie BMW "Edis" w Krakowie, powiedzieli że pompa jest zepsuta i trzeba regenerować, wydaje mi sie jeszcze że jest też coś nie tak z nastawnikiem wtrysku. Podczas zmiany biegów samochód słabnie, świeci sie sie żółta kontrolka "DDE"...

no to faktycznie czas na regenerację pompy, dziwie się tylko że jeździłeś tak 8 tkm....

jak mi mi zaczął tak właśnie słabnąć i paliła sie kontrolka DDE (w momencie osłabnięcia) to powiedziałem dość- było to bardzo niebezpieczne na trasie np podczas wyprzedzania.. nie wyobrażam sobie jeździć tak pół roku (przy moich przebiegach)