Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZesc

Kolejny problem... :mad2:

...Tym razem sprzeglo...

Jakis miesiac temu padla mi pompa paliwa wiec autko stalo w garazu przez ok 2 tygodnie. Po wymianie pomyi i wyjechaniu z garazu zauwazylem ze slizga mi lekko sprzeglo (tj. jak dodaje gazu to wchodzi na obroty jak automat i slabo przyspiesza) DZiwna sprawa bo:

-Wczesniej przed postawieniem auta do garazu bylo wszystko OK!

-Czy to Sprzeglo do wymiany?? czy moze cos innego czytalem na forum ze to moze jakis sterownik sie zawiesil i robi efekt slizgania sprzegla.

A i jeszcze niewiem czy to ma znaczenie ale stala w ogzewanym garazu..

Prosze Pomozcie

Jest to moj ostatni problem z nia mam jej dosc! po zrobieniu sprzegla sprzedaje ja i mysla nad mlodsza

Opublikowano
a na obroty wchodzi tylko nie przyspiesza , tak? a co do młodszego rocznika to myślisz że nie będzie problemu ....? zawsze jakieś są albo bardziej lub mniej poważne...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
CZesc

Kolejny problem... :mad2:

...Tym razem sprzeglo...

Jakis miesiac temu padla mi pompa paliwa wiec autko stalo w garazu przez ok 2 tygodnie. Po wymianie pomyi i wyjechaniu z garazu zauwazylem ze slizga mi lekko sprzeglo (tj. jak dodaje gazu to wchodzi na obroty jak automat i slabo przyspiesza) DZiwna sprawa bo:

-Wczesniej przed postawieniem auta do garazu bylo wszystko OK!

-Czy to Sprzeglo do wymiany?? czy moze cos innego czytalem na forum ze to moze jakis sterownik sie zawiesil i robi efekt slizgania sprzegla.

A i jeszcze niewiem czy to ma znaczenie ale stala w ogzewanym garazu..

Prosze Pomozcie

Jest to moj ostatni problem z nia mam jej dosc! po zrobieniu sprzegla sprzedaje ja i mysla nad mlodsza

Na początek sprawdź poziom płynu hamulcowego, ale raczej stawiam na sprzęgło, docisk etc. (może nie zauważyłeś wcześniej z uwagi na wk....nie na pompę, czasem tak bywa).

pozdr

Mariusz

Opublikowano
Plynu hamulcowego?? a co to ma do sprzegla? szczeze to nigdy nie wymienialem ani nie spraqwdzalem plynu hamulcowego a wsumie to pamiectam ze pare dni przed unieruhomieniem auta slyszalem jakies dziwne chrobotanie jakby w tarczach z tylu...hmmm ale co to ma do sprzegla??
Opublikowano

Z całym szacunkiem, ale kup sobie nowe autko :cool2:

Na gwarancji :norty:

Po kupnie wymienia się wszystkie płyny, a nie jeździ na ryzykanta, a w szczególności hamulcowy.

Co ma sprzęgło do hamulców, ma wspólny zbiorniczek :!:

Używa tego samogo płyny, a dokładniej hydrauliczny wysprzeglik go używa.

Wymień płyn, może pomoże, ale raczej jest to zjechana do zera tarcza, a to już gruba naprawa, ze ściąganiem skrzynii włacznie :roll:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Plynu hamulcowego?? a co to ma do sprzegla? szczeze to nigdy nie wymienialem ani nie spraqwdzalem plynu hamulcowego ...

hmmm... Też życzę nowego auta, bo zabytki są dobre dla takich „doglądaczy” jak Grigorij czy ja :)

Pomijając już to, czy powodem jest tarcza, płyn hamulcowy, itd., ale jak długo można nie interesować się podstawowymi sprawami?

Pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png