Skocz do zawartości

Czy nie jest to usterką ze mogę zrzucic bieg bez hamulca...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam automata i kuzyn mechanika powiedział mi ze mam gdzies problem w elektryce gdyz moge u siebie zmienic z P na R bez uzycia wczesniej hamulca! Tez mi sie wydaje ze to tak nie powinno byc?! Skrzynia generalnie chodzi jak nówka, zero ciągniecia, nie czuje zmiany biegu nawet ... Prosze o rady

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Nie wiem, czy to standard, ze względów bezpieczeństwa pewno tak, ale w Camry nie da się tak zrobić... Żeby przełączyć z P na dowolny bieg (a pierwszym możliwym jest R) trzeba wcisnąć hebel i nacisnąć przycisk w dźwigni... Potem z R na kolejne: N i D da się bez niczego, a na jeszcze kolejne (2 i 1) z przyciskiem w dźwigni. W drugą stronę do N włącznie bez niczego, na R z heblem i przyciskiem...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
wiec u mnie jest tak samo tyle ze z N na R moge zmienic samym przyciskiem bez hamulca i to mnie denerwuje bo czasami do zera nie schamuje autka i mi sie z n na r zrzuci przypadkowo i raz mi szarpneło az skrzynią ale całe szczescie nic sie nie stało
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

Napisz precyzyjnie z którego na który, raz piszesz, że P, raz, że z N.

Z P na R i dalej nie powinno przejść bez hamulca.

Z N na R wystarczy guzik.

Opublikowano (edytowane)
wiec u mnie jest tak samo tyle ze z N na R moge zmienic samym przyciskiem bez hamulca i to mnie denerwuje bo czasami do zera nie schamuje autka i mi sie z n na r zrzuci przypadkowo i raz mi szarpneło az skrzynią ale całe szczescie nic sie nie stało

na 100% masz uszkodzony drazek [na jego koncowce jest taki plastikowy trzpien zapobiegajacy], mozesz wyjac drazek, najlepiej w pozycji S ciagnac energicznie w gore i zrob zdjecia koncowki powinien byc taki:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.galkowski.info/allegro/lg/drazek_matt01.jpg

niestety te koncowki potrafia sie lamac przy nie umiejetnym wyjmowaniu [np. na P] nie da sie jej podniemic i trzeba kupic nowa lub uzywana

pozdrawiam,

darek

ps. powinno byc tak przy wlaczonym silniku wrzuc na D i pchnij do przodu i powinien przeleciec na N a nastepnie [wazne aby auto tylko sie toczylo aby jesli jest to ulamane nic nie uszkodzic] pchasz do przodu i nie powinien przejsc na R!

Edytowane przez darcik
[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

HEHE niezła cena.

W serwisie nowa koło 260 zł. A zdaje się, że u Smorawińskiego jest wyprzedaż i można taniej dostać.