Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno pisałem o problemie "huczenia" w samochodzie. Wymieniłem sprzęgło elastyczne i podporę wału. Było lepiej. 2 tygodnie po wymianie, znowu wyje w okolicy 80km/h tak samo jak wcześniej i znowu z dnia na dzień wycie narasta i rozpina się na coraz większy zakres prędkości (obecnie wyje od 80 do 90km/h). Czy wg. Was istnieje możliwość, że mi znowu podporę wału rozwaliło? Jeździłem do serwisu, w którym wymieniali mi części, stwierdzili, że kończy się most (lub jakieś łożyska do wymiany, ale żaden serwis oprócz ASO nie chce się tego podjąć, w ASO chcą 800zł, a nie wiadomo, czy tylko łożyska w moście poszły). Wiem, że trudno stwierdzić cokolwiek z tego opisu, ale może ktoś napisze jakie objawy miał jak mu się zaczynał kończyć most w jego E34 i będę miał jakieś porównanie.

Aha - wał jest dobrze złożony, bo pilnowałem jak go składali. Kropki na obu połówkach są tam gdzie trzeba. Nie ma wibracji, tylko wycie w okolicy prędkości o których pisałem wyżej.

Dzięki i pozdrawiam.

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
opony tez mogą byc...mogą być łożyska w kołach..może też być skrzynia...jeśli to będzie most mam do sprzedania ze szpera ale jechałem tylko na nim 2km i to bokiem i nie wiem czy nie huczy...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Szponiasty:)dzis rozmawialismy przez telefon w ASO:)moze dostaniesz wieksza znizke na robote tego mostu:),ale tak jak mowilem-to kwestia sprawdzenia wszystkiego
Opublikowano

Witam

Kolego sprawdz czy masz olej, i czy łożyska są nie do wymiany

bo tak w ciągu dwóch tygodni dyferencjał by się nie pogorszył

www.trofea-sport.pl
Opublikowano
Szponiasty:)dzis rozmawialismy przez telefon w ASO:)moze dostaniesz wieksza znizke na robote tego mostu:),ale tak jak mowilem-to kwestia sprawdzenia wszystkiego

A witam! :) Jaki ten świat mały ;)

No właśnie, tylko jak sprawdzić? Przedwczoraj w serwisie BOSCH'a gdzie wymieniali mi sprzęgło elastyczne i podporę wału, kazali wjechać na podnośnik i rozpędzić koła do prędkości przy której huczy. No i stwierdzili, że jakieśtam łożysko w moście. Ale prawdę mówiąc sam nie wiem. Może to zupełnie co innego (np. łożyska w piastach)...

Witam

Kolego sprawdz czy masz olej, i czy łożyska są nie do wymiany

bo tak w ciągu dwóch tygodni dyferencjał by się nie pogorszył

Olej jest. Właśnie prawdopodobnie łożyska do wymiany, ale tylko ASO chce to zrobić i chcą 800zł. Bardziej opłaca się zmienić most, kupić nawet taki za 300zł z gwarancją rozruchową, niż ryzykować, że wymiana łożysk za 800zł nic nie da ;) Trochę źle napisałem. Wycie nie pojawiło się nagle po dwóch tygodniach. Ono było już dwa miesiące wcześniej i z każdym dniem narasta.

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg