Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Proszę o podpowiedź odnośnie wyświetlacza temperatury zarówno zewnętrznej w liczniku jak i temperatury nawiewu..>mianowicie nie wyświetla w stopniach celsjusza tylko farenhajta...a nie widzę żadnego przełącznika takiej opcji..jak zmienic na celsjusza? Z góry dziękuję za odpowiedzi.,

Przy pomocy przydatnego linka w od przemo tds:)(w tym mi akurat pomógł ) udało mi się przestawić wskażniki podaje jak to się robi : :1.Dajesz klucz na pozycje 1 i wciskasz guzik od resetowania KM

2.Trzymajac ten guzik przekrecasz klucz na pozycje 0 i gotowe..Nie potrzeba żadnych wpięć pod komputery..dziękuje za pomoc

Edytowane przez leszko528i
Opublikowano
Zbigniewst przeczytalem to co tu wstawileś i generalnie nie widzę związku z pytaniem kolegi leszko528i. Wydaje mi się że pyta o to jak zmienić wskazania temperatury na wyswietlaczach klimatronika i temp. zewnętrznej z farenhajtów na celcjusze. Było już kiedyś kolego o tym na forum poszukaj w wyszukiwarce zeby dowiedzieć sie więcej, z tego co pamiętam to chyba trzeba podłączyć się pod kompa i przestawić na interesujące cię stopnie. Mogę sie mylić, jeśli tak niech koledzy mnie sprostują. Pozdrawiam!
BMW e-39 523i
Opublikowano

Mi, podobnie jak poprzednikowi wydaje się, że nie unikniesz podłączenia pod kompa... Najlepiej zapytaj na forum, może gdzieś w Twojej okolicy mieszka ktoś, kto ma interface i Carsoft... Jakiego masz kompa: małego, średniego, czy dużego???

Na temat OBC poczytaj sobie skany z linku w ostatnim poście tematu jak niżej:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=70045&postdays=0&postorder=asc&start=30[/url]

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
dziękuje za te linki...ale nawet nie wiem czego mam szukać..:)tak że jeśli możecie to proszę jaśniej...a stało się to przy prubowaniu przezemnie sprawdzenia czy licznik niebył cofany..postąpiłem tak jak to się sprawdza przy e34 wcisnąłem przysisk kasowania kilometrów i przekręciłem stacyjkę w pierwsze położenie ale widocznie ten sposób nie działa w e39.. i teraz mam farenhajty...
Opublikowano
Proszę o podpowiedź odnośnie wyświetlacza temperatury zarówno zewnętrznej w liczniku jak i temperatury nawiewu..>mianowicie nie wyświetla w stopniach celsjusza tylko farenhajta...a nie widzę żadnego przełącznika takiej opcji..jak zmienic na celsjusza? Z góry dziękuję za odpowiedzi

leszko528i jak kasowałem oil service u siebie, tzn koleś z warsztatu to kasował to przez przypadek też mi przestawił ten wyświetlacz. Nie wiem dokładnie jak to się robi bo nie pamietam ale wiem że nie potrzebny jest do tego komputer i jest to łatwe. Jak będę miał chwilke czasu to poszukam jakby to można było zrobić i podeśle.

pozdr

Opublikowano

Tak jak napisł kolega thenygos..ja równiez znalazłem w starych postach cos takiego ..[size=18]1.Dajesz klucz na pozycje 1 i wciskasz guzik od resetowania KM

2.Trzymajac ten guzik przekrecasz klucz na pozycje 0. [/size].Jutro to sprawdzę i napiszę czy się udało..tzn dzisiaj bo już po północy:))))

Opublikowano

no i się powiodło z powrotem mam stopnie w celsjuszach:)postę powałem tak jak napisałem...a recepta jest taka:1.Dajesz klucz na pozycje 1 i wciskasz guzik od resetowania KM

2.Trzymajac ten guzik przekrecasz klucz na pozycje 0.