Skocz do zawartości

[e39] O ile jest nizsze zawieszenie m-tehnik od zwyklego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam na oku zderzaki od m-technika i inne potrzebne elementy,ktore chcialbym wstawic do mojej e39 i chcialbym sie dowiedziec o ile nizsze od standardowego zawieszenie jest to w m-techniku? widzialem e39 ze zderzakiami, lamopami i innymi elementami od m-technika ale na zwykklym zawieszeniu i wygladalo to... gorzej niz by bylo w standardzie. Wiec chcialbym tego uniknac, zakladajac odpowiednie zawiezenie.
Opublikowano

ja mam kolego fabrycznie zawieszenie od m-technik

jakis czas temu zrobilem zdjecie porownujace moja bunie do standardowej:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//sprzedambmw.pl/porownanie01.jpg

a ile jest nizsza nie wiem mysle ze 30-35 mm

mam zawieszenie nivo i na tyl sa inne poduszki - sztywniejsze i maja zaprogramowana oryginalnie nizsza wysokosc

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

zajrzalem do instrukcji i normalna wysokosc touringa to 1445 mm liczac do dachu [nie relingow] a ty jak mierzyles? masz zawieszenie od m-technik czy tylko pakiet aerodynamiczny - tzn. zderzaki?

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

zerknolem do KFZ zullasung teil II i tam wyraznie pisze wysokosc

220A,227A,337A , 710A , 715A ,788A to jest wypas jaki mam z M pakietu,

Unikajac zbednych pytac opisze co to za oznaczenia :

220A- Nivo

227A-M zawiecha sportowa + Nivo

337A-M sport Pakiet

710A-M kiera

715A-M Pakiet Aerodynamiczny

788A-M kapcie

220A i 227A idzie chyba w parze przy M ale umnie jest osobno wyszczególnione

Opublikowano

super zestaw:)

a mierzyles do dachu bo moze do relingow? a jesli do dachu to w ktorym miejscu?

ja dzis zmierze i napisze

a moze lepiej zmierzyc wysokosc do spodu lusterka zewnetrznego:) i niech ktos kto nie ma takiego zawieszenia zmierzy i bedzie porownanie:)

optycznie widac roznice jak sie patrzy na kola jest malo wolnej przestrzeni nad nimi wchodzi palec i troche:)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//sprzedambmw.pl/bmw_530d_kola_letnie23.jpg

pozdrawiam,

darek

Opublikowano

a moze lepiej zmierzyc wysokosc do spodu lusterka zewnetrznego:) i niech ktos kto nie ma takiego zawieszenia zmierzy i bedzie porownanie:)

optycznie widac roznice jak sie patrzy na kola jest malo wolnej przestrzeni nad nimi wchodzi palec i troche:)

nigdy nie dasz rady co do mm zmierzyć jedyne co to pomiar laserowy,ponadto Auto musi byc Nowe zeby okreslic dokladna wysokosc , jedyne co pozostaje to sugerowanie sie danymi produceta. Ja mam j/w podana wysokosc calkowita czyli razem z Relingami tak mi sie wydaje.

Opublikowano

w instrukcji jest 1462 mm razem z relingami

a wiec wychodzi roznica 17 mm +/- blad pomiaru

czyli do dachu 1428 mm [normalny sedan ma 1435]

:cool2:

pzd.

d.

Opublikowano

Witam,

mysle kazdy sposob jest dobry jesli prowadzi do celu:)

o ile widze to masz sedana moze w touringu jest inaczej?

skad masz informacje ze to 20mm? [wydaje sie prawdpodone]

pozdrawiam,

darek

Opublikowano (edytowane)

E39 Limuzyna 520d,525d,530d ma wysokosc 1435mm pusta

i nigdzie sie nie napotkalem na wymiary przy M zawieszeniu wiec moze jak sie ktos wypowiada to zapodal by jakies źródło , bo inaczej bo kazdy bedzie pisal swoje

Edytowane przez Elvishh
Opublikowano
Witam,

mysle kazdy sposob jest dobry jesli prowadzi do celu:)

o ile widze to masz sedana moze w touringu jest inaczej?

skad masz informacje ze to 20mm? [wydaje sie prawdpodone]

pozdrawiam,

darek

wystarczy poszperać w prospektach z debiutu M5 e39

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

ale nie bylo wtedy M5 touring, zreszta wydaje misie ze zawieszenie m-technik a zawieszenie od M5 to dwie zupelnie inne bajki:)

pozdrawiam,

darek

Opublikowano
super zestaw:)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//sprzedambmw.pl/bmw_530d_kola_letnie23.jpg

pozdrawiam,

darek

Na tym zdjeciu masz felgi 17"? Na jakiej jest to oponie? Czy jest to zawieszenie m-technik? pozdrawiam.

Opublikowano

tak to sa 17"

opona taka jak zalecana przez BMW

235/45/R17 97W

i jest to zaiweszenie od M-technik [tyl sprtowe nivo]

pozdrawiam,

darek

Opublikowano
"das M-Fahrwerk ist serienmäßig mit 20mm vorn und hinten ausgestattet"

zrodlo BMW AG

pozdrawiam !

i wszystko jasne;)

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
"das M-Fahrwerk ist serienmäßig mit 20mm vorn und hinten ausgestattet"

zrodlo BMW AG

pozdrawiam !

super, dzieki za wiadomosci:) jak widac liczac empirycznie zrobilismy blad -3mm:)

pozdrawiam,

darek