Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wpadlem na brame ostatnio i jednym kolem najechalem na murek od bramy kolo sie cofnelo do tylu, mechanik wymienil dzis wachacz z tej strony oraz sworzen i w obu wachaczach tuleje.

Odbieram auto wyglada wszytsko ok tylko MEchanik pwoiedzial ze:

Zbierznosc ustawiona tylko nie dalo sie tegoz robic idealne.... jest roznica 3 STOPNIE oczywiscie mowie o przodzie.

Stwierdzil ze rama mogla zostac naruszona....

3STOPNIE to duzo czy malo???? Mowil ze nie jest to w granicach normy ale nic innego sie nie dalo zrobic Teraz niewiem czy to pozostalosci po poprzednim wlascicielu bo wiem ze auto juz mialo stluczkie kiedys. Wczesniej auto nie sciagało.... ani troszke przy 120 schamowanie do 0 i kierownica prosciutko, teraz nawet nie sprawdzalem bo nie ma gdzie , wszedzie snieg i slizgo ;/

Niewiem czy to tak zostawic czy co robic....

Opublikowano
moim zdaniem jeszcze cos masz krzywe: amortyzator , zwrotnica może drążek kierowniczy. a co do ramy :norty: zmień mechanika. znajdz dobry zakład co ustawiają zbieżność i tam powinni ustawić dodrze lub powiedzą co może być uszkodzone
Opublikowano

Mechanior jechal autem na zbierznosc znam ten zaklad gdzie ustawiaja ludzie sie tam znaja to blisko mnie u mechanika polowa mojej miesciny sie serwisuje :P

3 stopnie to duzo na zbierznosci ????

Opublikowano
Zmień drugi wachacz jesli nie pomoże - niestety łożysko .. tam się wszystko schodzi..

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...

Opublikowano
Witam wpadlem na brame ostatnio i jednym kolem najechalem na murek od bramy kolo sie cofnelo do tylu, mechanik wymienil dzis wachacz z tej strony oraz sworzen i w obu wachaczach tuleje.

Odbieram auto wyglada wszytsko ok tylko MEchanik pwoiedzial ze:

Zbierznosc ustawiona tylko nie dalo sie tegoz robic idealne.... jest roznica 3 STOPNIE oczywiscie mowie o przodzie.

Stwierdzil ze rama mogla zostac naruszona....

3STOPNIE to duzo czy malo???? Mowil ze nie jest to w granicach normy ale nic innego sie nie dalo zrobic Teraz niewiem czy to pozostalosci po poprzednim wlascicielu bo wiem ze auto juz mialo stluczkie kiedys. Wczesniej auto nie sciagało.... ani troszke przy 120 schamowanie do 0 i kierownica prosciutko, teraz nawet nie sprawdzalem bo nie ma gdzie , wszedzie snieg i slizgo ;/

Niewiem czy to tak zostawic czy co robic....

a gdzie ten mechanik widział ramę w BMW??!!

Rama to jest w polonezie...widać ze fachura z tego mechaniora od polskiego sprzetu.

jedź gdzieś na jakas stacje sprawdź sam i niech Ci ustawią. bo prawdopodobnie ten twój mechanik "ramowy" nie potrafi tego zrobić

Opublikowano

Rama to ja tak okresilem sora. Mechanik tego nie ustawial, on montowal wachacz sworznie tuleje a na zbierznosc jechal do spacjalnego punktu niedaleko mnie i zbierznosc tam ustawiali zreszta juz nie ejdno auto w mojje rodzinie tam bylo.

Moze faktycznie po jakims wypadku podluznice lyb zawieszenie albo inne zeczy sie pogiely, zwichrowaly.

Opublikowano
podluznice ok ja mam 3 stopnie i nie sciaga ani troche ... hmmmm jakies czary ;/ Przy jakich predkosciach sie to dzialo i jakie objawy dokladnie jak temu zaradziles?
Opublikowano
podluznice ok ja mam 3 stopnie i nie sciaga ani troche ... hmmmm jakies czary ;/ Przy jakich predkosciach sie to dzialo i jakie objawy dokladnie jak temu zaradziles?

A na jakiej podstawie stwierdziles ze podluznica jest ok? To trzebabyloby pomierzyc.

A co do zbieznosci jak jest walnieta niekoniecznie musi sciagac i raczej sprawdza sie to jadac i puszczajac kierownice bo to ze hamujesz to sprawdzasz czy hamulce rowno biora.

No a czy zbieznosc i roznica 3 stopni jest odpowiednia najszybciej odpowiedza Ci opony bo gdy cos bedzie nie tak bedzi po nich widac.