Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanie, dzisiaj wymieniałem żarówkę w tylnim świetle i jak wiadomo w E46 sa 2 zarowki ktore sie swieca na czerwono w jednym kloszu, jedna jest z jednym wloknem a druga jest z dwoma wloknami, o co chodzi z ta zarowka z dwoma wloknami? Kiedy sie ona zapala? Bo jak patrzylme to za swiatla drogowe i stopu odpowiada zarowka z jednym wloknem, poprostu sie mocniej zapala, a za co odpowiada ta druga zarowka z dwoma wloknami, procze tego ze kiedy sa swiatla zapalone swieci sie non stop ale do czego sluzy to drugie wlokno? Wie ktos?

Za przeciw mgielne odpowiada to w klapie....

Opublikowano

W e36 to drugie włókno odpowiada za przeciwmgielne. W e46 prawdopodobnie także.

Aby się upewnić :search: :twisted2: :twisted2:

Opublikowano
W e36 to drugie włókno odpowiada za przeciwmgielne. W e46 prawdopodobnie także.

Aby się upewnić :search: :twisted2: :twisted2:

Tak jak pisałem, w E46 przeciwmgielne są w klapie bagażnika :wink:

Opublikowano
poszukaj bylo :search:

To wklej linka to poczytam :modlitwa: :mrgreen:

nie chce ci sie szukac czy nie masz czasu :duh:

Ty zamiast zadawać bezsensowne pytania już byś dawno mi odpowiedział na pytanie o ile znasz na nie odpowiedz... :doh:

Opublikowano
poszukaj bylo :search:

To wklej linka to poczytam :modlitwa: :mrgreen:

nie chce ci sie szukac czy nie masz czasu :duh:

Ty zamiast zadawać bezsensowne pytania już byś dawno mi odpowiedział na pytanie o ile znasz na nie odpowiedz... :doh:

odpowiedz znam ale nie dla leniuchow :nienie:

To zamiast sie podzielić wiedza, to śmiecisz na forum bo watek dawno byłby już skończony.... :duh:

No ale rozumiem Twoje zachowanie... 2 ostrzeżenia sie z niczego nie wzięły... :hand:

Opublikowano
aż z ciekawości zobaczyłem u siebie jak to jest i faktycznie to drugie włókno wygląda na "nieużywane"chyba że "robi ono"jako zapas na wypadek spalenia tej drugiej żarówki.A swoją drogą też proszę nie dawać odpowiedzi w stylu "już było albo poszukaj" to tylko wprowadza zamieszanie ,nerwy i niepotrzebne animozje.Chcesz pomóc to daj linka albo odpowiedz jak coś wiesz,albo nie pisz nic.Po co te nerwy na forum?
Opublikowano

Dokladnie jumbozaur jestem tego samego zdania :cool2:

zbigniewst same ostrzeżenia mówią same za siebie ze sie niepoprawnie zachowujesz na forum a za niewinność sie nie dostaje, tylko za przewinienia na forum i nieważne za co konkretnie :naughty:

Opublikowano
Dokladnie jumbozaur jestem tego samego zdania :cool2:

zbigniewst same ostrzeżenia mówią same za siebie ze sie niepoprawnie zachowujesz na forum a za niewinność sie nie dostaje, tylko za przewinienia na forum i nieważne za co konkretnie :naughty:

ostrzezenia dostaje sie przez takich jak ty :norty: co prowokuja i nie chce im sie szukac tematow ....pisales ze temat zakonczony ale wracasz do niego na drugi dzien...a co do tematow to temat byl na 100 procent :P jak chcesz wiedziec dlaczego sa takie zarowki to popros a nie pisz podaj linka :nienie:

No słuchaj to trzeba być mądrzejszym i nie dostawać jak Ty to mówisz ostrzeżeń... :norty:

I wklej mi gdzie ja napisałem ze temat zakończony :?: :roll2: Poczytaj dokładnie i dopiero pisz.... bo pisałem jak byś dawno odpisał to by temat już był dawno zakończony :nienie:

Opublikowano

wiesz co .....widac ze z toba nie ma co dyskutowac....niech bedzie na twoim ze jestem glupszym i odpowiem ci na twoje pytanie :mrgreen:

wedlug orginalu zarowki powinny byc takie..12V 21/4 W....nr.4..

moze byc zarowka 12V 21/5W ......dlatego sa zastosowane takie zarowki zeby przez pomylke nie wsadzic wiekszej jak 5W by nie spalic modul oswietlenia....zarowka 21/5W ma inne osadzenie jak 21W .....w zarowkach 21/5W wykozystywane jest tylko 1 wlokno 5W drugie jest slepe jak kolega wyzej zauwazyl.

to wszystko bylo opisane w jednym z tematow :mrgreen: a na drugi raz to troche pokory ...nie jestem chlopcem :norty: http://bmwfans.info/original/E46/Lim/320d-M47/ECE/L/N/2000/10/mg-63/ill-63_0459/. :P

Opublikowano
wiesz co .....widac ze z toba nie ma co dyskutowac....niech bedzie na twoim ze jestem glupszym i odpowiem ci na twoje pytanie :mrgreen:

wedlug orginalu zarowki powinny byc takie..12V 21/4 W....nr.4..

moze byc zarowka 12V 21/5W ......dlatego sa zastosowane takie zarowki zeby przez pomylke nie wsadzic wiekszej jak 5W by nie spalic modul oswietlenia....zarowka 21/5W ma inne osadzenie jak 21W .....w zarowkach 21/5W wykozystywane jest tylko 1 wlokno 5W drugie jest slepe jak kolega wyzej zauwazyl.

to wszystko bylo opisane w jednym z tematow :mrgreen: a na drugi raz to troche pokory ...nie jestem chlopcem :norty: http://bmwfans.info/original/E46/Lim/320d-M47/ECE/L/N/2000/10/mg-63/ill-63_0459/. :P

Dzięki :cool2:

PS. Ja nie powiedziałem że jesteś "głupszy", Pozdro :cool2:

Opublikowano
Najważniejsze ze zrozumiałeś :mrgreen:

ja zrozumialem :P a ty zrozumiales :?: ze jestes madrzejszy :nienie:

To jest Twoje zdanie :mrgreen:

Ja sie sprzeczac niezamierzam z tego powodu :mrgreen:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.