Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie mam pytanie krotkie i konkretne jaki olej zalac mam e34 525i ze swapem 2.7 ETA mobil,castro lczy shela z gory dziekuje za wypowiedzi acha a olej 15w40 chce zalac dzieki
Opublikowano

Skoro już lejesz minerał to wlej nawet i lotos, tylko wymianiaj co 8 tyś. To jak z myciem się, trza to robic regularnie i nawet szarym mydłem, a nie raz na mieisąc ale za to FA albo DOVE :twisted2:

Ja bym lał poprostu olej jaki przewiduje producent. Bo chyba skoro silnik jest przewidziany na olej 5w40 to taki ma być, a skoro cieknie to znaczy że trzeba uszczelnienia naprawic. Wlewająć gestrzy olej powodujesz ze znacznie wzrasta cisnienie w silniku i dopiero niszczysz silnik.

:nienie:

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
Też uważam, że należy zalać taki olej jaki zaleca producent (prawdopodobnie 10W40) jeśli chcesz jeździć na tym silniku, a nie dokończyć go. Jeśli bierze olej to trzeba usunąć usterkę.