Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ponawiam pytanie o nivo. Muszę wymienić przewody w nivo i nurtuje mnie jedno pytanie na które nie mogę znalezć odpowiedzi: czy nivo wymaga odpowietrzenia po wymianie części instalacji???
Opublikowano
Dzięki za zainteresowanie tematem i dodanie otuchy. Czytając posty o nivo, powoli zaczynam wpadać w panike myśląc o tym co się może dziać po wymianie tych rurek . Nie chcę wracać do domu ciągnąc za sobą tył auta po ziemi :(
Opublikowano

Jezeli bedziesz wymieniac co kolwiek przy nivo bedziesz musial je odpowietrzyc przerabialem to "niestety" pekl wezyk w czasie jazdy i pompa sie zatarla. musialem wymienic przewody od pompy az do tylu auta okolo 6m.

Odpowietrzanie jest stosunkowo proste

kolo mostu jest cos w rodzaju rozdzielacza wchodza do niego dwa przewody od pompy i dwa wychodza do amorkow i wlasnie na tym rozdzielaczu jest odpowietrznik cos podobnego jak przy hamulcach.

zeby odpowietrzyc musisz nalac plynu i odpalic auto! nastepnie wlazisz pod auto i odpowietrzasz az bedzie leciec plyn bez powietrza dokladnei tak samo jak przy hamulcach.

prosty sposob sprawdzenia czy nivo dziala poprawnie to odkrecenie ciegna co idzie z tego rozdzielacza do stabilizatora i zabawa gora dol :twisted2:

niewiem czy to sie przyda ale jak tak zrobilem i wszystko jest OK :8)